Rady do kuchyně
Potraviny pro štíhlou linii
Jediný způsob, jak s jistotou ztratit pár centimetrů v pase je snazší...
více...Rozmarýn voňavé koření
K oblíbeným bylinkám, kterými naše babičky zvykli ochucovat jídla, patřil...
více...Potraviny které nás zasytí
Při dodržování diety či zdravého jídelníčku se mnozí z nás vrhnou...
více...Potraviny po kterých zhubneme
Když toužíme být zdraví a štíhlí, snažíme se nakupovat vhodnější...
více...Hrušky pro dobrou náladu
Přichází podzim a s ní i období hrušek. Ačkoli toto ovoce vzbuzuje dojem,...
více...Červená řepa elixír zdraví
Červená řepa nechutná každému, ale má tolik zdraví prospěšných vitamínů...
více...Jak které maso připravit
Pokud chceme žít zdravě, nemusíme se omezovat pouze na saláty a jiné...
více...Arašídy pro zdraví
Arašídy jsou zdrojem antioxidačních i antibakteriálních látek. Obsahují...
více...Jak poznáme dobré maso
Odborníci na výživu maso doporučují, dokonce jeho konzumace prospívá...
více...Na unavené oči nám pomůže
Každý, kdo pracuje s počítačem, zná ten pocit unavených, často až suchých...
více...Jak uvařit dobrou polévku
Uvařit dobrou drůbeží polévku není až tak docela samozřejmé. Pokud chceme...
více...Upéct do křupava kuře
Víte jak chutně upéct drůbeží maso? Zkuste ho těsně před dopečením polít...
více...Jak udělat ze starého pečiva čerstvé
Máte chléb a pečivo, které již nejsou zrovna nejčerstvější? Nic to - stačí...
více...Připrava zdravého jídla
Nejen složení potravy, ale i správná úprava jídla má důležité postavení...
více...Návod jak si doma rychle připravit uzené - video
Domácí uzené
V naši udírně si můžete připravit chutné uzené pokrmy....
více...Návod jak vařit v pomalém hrnci - video
Jak vařit v pomalém hrnci
Jídlo získá na kvalitě. Méně solíme...
více...Návod na pečení v parní troubě - video
Návod na pečení v parní troubě
Jak pect zdravě a levně v parní...
více...Návod jak správně rozložit teplotu v troubě - video
Návod jak správně péct v troubě
Jak správně položit pokrm do trouby....
více...Návod jak naklepat maso bez paličky - video
Návod jak naklepat steky
Tenderizer jsou nože, které naklepou maso bez...
více...Návod jak krájet cibuli bez slz - video
Návod jak krájet cibuli
Jak krájet cibuli bez slz. Bezpečné krájení...
více...Návod na snadné vaření v keramickém nádobí - video
Návod na vaření v keramickém nádobí
V keramickém nádobí se vaří...
více...Návod jak sterilovat sklenice na zavařovaní - video
V období zavařování měli bychom sterilovat sklenice. Tím zabráníme různým...
více...Návod na snadné krájení elektrickým nožem video
Elektrický nůž má dva břity. Můžeme krájet pečené, mražené maso a různé...
více...Návod co zvládne elektrická pánev multifunkční video
V elektrické pánvi můžete vařit, péct, zapékat. Rychlé a snadné vaření....
více...Návod jak fritéza může zvládnout i vaření video
V našem videu můžete vidět jak viužít naši fritézu. Slouží k vaření,...
více...Návod co zvládne horko vzdušná fritéza video
Zdravé a rychlé vaření. Můžeme vařit přílohu i maso najednou. Stačí jen...
více...Návod jak vařit v parním hrnci-video
Dietní vaření v parním hrnci. Zachovávání vitamínů a minerálů. Jak vařit...
více...Návod jak vařit v tlakovém hrnci - video
Návod jak vařit v tlakovém hrnci
Jak rychle a kvalitně vařit v tlakovém...
více...Návod jak vyčistit mikrovlnou troubu - video
Poradíme vám jak vyčistit mikrovlnou troubu. Rychle a levně. Po zhlédnutí...
více...Návod jak vyčistit myčku? - video
Zhruba jednou týdně by se měla myčka pročistit. Jaký přípravek použít a jak...
více...Návod jak vyčistit sklokeramickou desku? - video
Chystáte si vyčistit sklokeramickou desku? Podívejte se na naše video, kde Vám...
více...Návod jak čistit titanové nádobí? - video
Jak snadno a rychle vyčistit titanové nádobí? Podílejte se naše video...
více...Oleje které neznáte
... Jako jsou makový, mandlový, makadamový, vlašský, sezamový, hroznový,...
více...Čím vším můžeme dochucovat
Vše, co zvýrazní chuť pokrmu, nebo nějakým způsobem ji modifikuje, souhrnně...
více...Paštiky gurmánské jídlo
Dobrý gurmán určitě ocení chvály, které se vedou na tento typ pokrmu, bohužel...
více...Jak na měkká rajčata
Zůstali vám zbylé bílky z pečení, nebo máte pocit, že vaše chřest během...
více...Skořice a recepty
.. Cinnamomum je strom, který má několik botanických druhů, ale nejkvalitnější...
více...Podle čeho vybíráme víno
Nabízí několik dobrých tipů na správnou volbu vína a její výběr se...
více...Bylinky místo koření
Dobré a chutné vaření začalo až používáním čerstvých bylinek a později...
více...Dobré recepty z Helmann omáčkou
Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann '
Potřebné ingredience pro 4...
více...Co udělat pro štíhlou linii
Právě různé svátky a společenské oslavy, dávají zabrat vaší štíhlé...
více...Koření zvýrazňující chuť
Koření jsou dnes samozřejmou součástí přípravy jídel - konzervují,...
více...Jak slavnostně prostřít
Přesto, že jste přesvědčeny, kde a jaký talíř či příbor položit, stává...
více...Pro zdraví vývin člověka
Pro zdravý vývin člověka je potřebná vyvážená strava, co všechno obsahuje...
více...Ořechy a oříšky
.. Jsou pochoutkou bez jakékoliv úpravy; no jako pořezané, pomleté, v podobě...
více...Co by jsme měli vědět o vajíčkách
Obsahují velké množství živin a zároveň málo kalorií. Naštěstí už...
více...Přehled o potravinách
Mnoho potravin, které často jíme nám škodí ne proto, že jsou "špatné", ale...
více...Racionální strava
Nečekejte, že vám někdo nalinkuje jídelníček na týden. Je nutné, abyste si...
více...Nakupování potravin
Při nakupování potravin narazíte na spoustu problémů. Větší část výrobků...
více...Víno z granátového jablka
Otec a syn, Gaby a Avi Nachmiasovci, se v jeden den rozhodli vypěstovat...
více...Jak vyrobit saké
Hlavní ingredienci čistého pravého japonského saké, které se nazývá Seishu...
více...Výroba piva
Na to, aby vzniklo dobré pivo, je potřeba vybrat správné a kvalitní ingredience...
více...Co pojem barrigue představuje
Tímto pojmem se označuje víno, které zraje v 225 litrovém zevnitř vypáleném...
více...Výroba bíleho vína
Jednou z prvních podmínek, které je třeba splnit ve snaze vyrobit dobré bílé...
více...Kokosový olej na vaření a pečení
Lidé v důsledku různých reklamních kampaní a moderních diet se snaží...
více...Co je pošírování
Pošírovanie je jednou ze známých a oblíbených kuchařských technik, kterou si...
více...Co je blanšírování
Je velmi známá technika vaření, kterou lze používáte i vy, aniž jste o tom...
více...Jak si poradit s rybami a mořskými plody
Návod jak si elegantně poradit s rybami a mořskými plody...
více...Jak jíst správně maso
Menší problémy mohou nastat s konzumací drůbeže . Pokud se kuřata a podobně...
více...Jak si poradit s ovocem
Jak si poradit s ovocem na talíři v restauraci
Ovoce se mnohokrát servíruje...
více...Jak si poradit se zeleninou a saláty
Jak si elegantně poradit se zeleninou a saláty v restauraci
Květák...
více...Správné dušení potravin
Při dušení pokrm vaříme v malém množství vody a tuku, abychom využili...
více...Vaření ve vodní lázni
Ve francouzštině bain-marie znamená vodní lázeň a toto pojmenování výborně...
více...Jaký nůž si vybrat
Lidé se dělí do dvou skupin. Na ty, kteří se o nože nezajímají a krájejí...
více...O nože se třeba starat
Aby vám nože vydržely co nejdéle, musíte jim věnovat alespoň chvilku svého...
více...Skladování potravin
Dodržování hygienických zásad při zacházení s jídlem je stejně důležité...
více...Filetování ryb a drůbeže
Tato kuchařská technika nám slouží k tomu, abychom odstranili nadbytečné kosti...
více...Tandoori potraviny
Pod pojmem Tandoori se rozumí maso, ryby nebo chleba připravované ve speciálním...
více...Chutný olivový olej
Při tomto slovním spojení mnohým proběhnou hlavou myšlenky o zdravém způsobu...
více...Čokoláda a jeji účinky
Čokoláda vyvolává v lidech vášeň, povznesenou náladu a příjemný pocit...
více...Kdo chce zhubnout pojídá ovoce a zeleninu
Kdo chce zhubnout, musí jíst ovoce a zeleninu," křičí na nás ze všech stran....
více...Jak se v létě stravovat
Zejména v létě jsme unavení z těžkých jídel a upřednostňujeme lehčí...
více...Tajemství z Japonska
Chcete, aby vás obcházely civilizační choroby a cítili se stále skvěle? Tak...
více...Červené víno nám pomůže na ...
Nechceme nikoho namlouvat na alkoholismus, ale pohár červeného vína jednou...
více...Stravovací rady našich babiček
V dobách, kdy byly naše babičky nevěstami, se zcela určitě neřešil kult...
více...Symboly svatebních dortů
Svatební dort není jen obyčejný symbol svatební hostiny. Tento moučník má...
více...Jídla o velikonocích
Termínem pro ukončení jarního půstu byl oběd na Velikonoční neděli, když si...
více...Zabijačková jídla
Zabíjačka, které si mohl kdokoliv dělat bez ohlášení, už odzvonilo. Podle...
více...Pár tipů na grilování
Grilování jako typická americká a australská národní disciplína se už stihlo...
více...Když nemáme zkušenosti z pečením
Nemáte velké zkušenosti s pečením piškotového těsta a chcete se blýsknout...
více...Vaření brambor je umění
Tepelná úprava brambor patří k těm jednodušším alternativám vaření....
více...Pokud jsme zapomněli koupit droždí
Kynuté moučníky jsou oblíbené během celého roku, ale k Vánocům...
více...Triky při pečení cukroví
Každá hospodyňka se ráda pochlubí svým vánočním pečivem a protože se...
více...Úspěšně pečená husa
Husa patří k vyhledávaným pochoutkám zejména v podzimním období. I když...
více...Váhy které si necháme v hlavě
Máte správný odhad, kolik gramů představuje půl lžičky soli? Pojďme si...
více...Několik triků při smažení kapra
Ryba je součástí štědrovečerního pohoštění více než sto let. Zpočátku si...
více...Co udělat když dostaneme chuť na aspik
Aspik patří možná k trochu pracnější technologiím přípravy pochoutek, ale...
více...Jak se dostat na ananas
Pokud máme chuť na ananas, existuje i náhradní řešení - koupit si plechovku...
více...Jak postupovat při zdobení dortů
I když nám obchody nabízejí množství hotových zákusků i celé dorty...
více...Když nemáme čas tak nás vždy zachrání pomazánka
Nestihli jste uvařit teplou večeři a rodina už netrpělivě čeká na svůj...
více...Jaké maso na pracovní desku
Něco pro masného krále, kteří si často dopřávají pořádný kus bifteku nebo...
více...Co udělat když jsme zapomněli koupit vejce
Potřebujete do těsta vejce, ale v chladničce se nevyskytuje ani jedno? Nebo...
více...Když máme hluboko do kapsy
Máme před výplatou nebo jsme nestihli jít do obchodu? I ze základních zásob...
více...Když se urodí hodně hub co s nimi
Prší a asi ještě chvíli bude pršet. Dobrá zpráva pro houbaře. Neboť o pár...
více...Správné vaření těstovin
Těstoviny se i díky italské kuchyně staly oblíbeným jídlem. Možná se...
více...Co vědět při přípravě mletého maso
Pokud často připravujeme sekanou nebo podobné jídla z mletého masa, asi se...
více...Jak dělat ovocné knedlíky
Sezóna švestek a jiných druhů ovoce inspiruje naše chutě. Je vhodný čas...
více...Co udělat, aby jsme nepokazily pizzu
Pizza jako typicky italské jídlo se už napevno zakomponovala do našich...
více...Chuť zvěřiny zlepší marinování
Zvěřina má osobitou výraznou chuť, kterou dokáže zjemnit naložení masa...
více...I na vánoce můžeme grilovat
Pokud máme kvalitní gril, můžeme si udělat výjimečné Vánoce a namísto...
více...Jak si správně připravit volské oko
Rychlá večeře nebo spíše příloha zahuštěné omáčky? Volské oko je...
více...Jak na masopustní koblihy
Šišky nebo koblihy či česky kobliha jsou oblíbeným moučníkům a patří...
více...Správné zmrazování ryb
Rybí maso podléhá i pro obsah velkého množství vody rychle zkáze, proto...
více...Aby nám potraviny co nejdéle vydrželi
Způsoby, jak zachovat hodnotu potravin co nejdéle, jsou různé. Někdo raději...
více...V sladkokyselém nálevu meloun
Pokud si v zimních měsících chceme připomínat chuť melounu, můžeme si ho...
více...Lahodné šípkové víno
I když právě vrcholí vinařská sezóna a všichni producenti se rádi pochlubí...
více...Příprava domácího ovocného octu
Všichni zahrádkáři mají výhodu. Ne zcela nejkrásnější plody ovoce, které...
více...Bylinky uchováme co nejdéle různými způsoby
Když už investujeme energii do pěstování bylinek, měli bychom voňavou úrodu...
více...Česnekové chutě
Česnek se doporučuje konzumovat hlavně v syrovém stavu, ale uložený v komoře...
více...Uskladnění švestkových knedlíků
Když se odhodláme uvařit švestkové knedlíky, tak ať to za to stojí. Udělat...
více...Jak poznáme čerstvé potraviny
Obchody a tržnice s pulty plnými ovoce a zeleniny, stačí si jen vybrat. Jsou...
více...Jaké potraviny by nám neměli doma chybět
Možná jste měli i vy podobně úžasnou šanci. Přijít za babičkou...
více...Uskladnění vajíček na delší dobu
Vejce můžeme skladovat i ve vodním skle. Tento způsob patří ke klasickým,...
více...Správné uložení potravin v ledničce
Na první pohled se zdá, že uskladňovat potraviny v chladničce není žádná...
více...Vhodné obaly na potraviny
Zapomeňme na dřevěné soudky, plátěnky, papírové sáčky a pletené košíky,...
více...Jakou mají potraviny životnost
Nic netrvá věčně. Platí to i pro potraviny. Občas se nám stane, že zapomeneme...
více...Jak naložit z úrodou ze zahrádky
Množství energie, kterou investujeme do práce na zahradě, musíme na konci...
více...Jak rozdělujeme potraviny
Pro začátek si zkusme něco říct o základních pojmech, které charakterizují...
více...Odpíráni vajíček nemusí být
Vejce jsou už léta předmětů sporů, zda se je raději vzdávat nebo ne....
více...Správné sušení ovoce
Sušené ovoce zažívá doslova boom. Odborníci nám ho vřele doporučují jíst co...
více...Správné uložení čaje
Abychom si mohli vychutnat správné aroma černého či zeleného čaje, měli bychom...
více...Co ze starým chlebem
Dnes už neni problém skladovat chléb delší dobu bez toho, aby tato potravina...
více...Co by nemělo chybět v kuchyni
Pokud nám na oběd nestačí smaženice z vajíček a na večeři máslový...
více...Hygiena v kuchyni
Bakterie potřebují pro své množení dostatek teploty a bílkoviny. Proto se...
více...Pravá chuť ovoce v pudinku
Pamatujete si ještě pohádku O dvanácti měsíčky, ve které zlá macecha...
více...Jak poznáme čerstvá vejce
Vejce může být problémem zejména v letních měsících. Proto se nedoporučuje...
více...Vynikající pečené kaštany
V první řadě je třeba si koupit kvalitní sortu, dostatečně velké plody,...
více...Vymývání termosek, aby byli bez pachu
Barva, vnější materiál s dezénem je věc vkusu a objem závisí na počtu...
více...Oddělení vajíčka od bílku
S oddělením žloutku od bílku mají problém zejména začínající kuchařky,...
více...Pro za sycení a zahřátí jsou dobré polévky
Chladné až mrazivé dny nás odrazují dát si zmrzlinový dezert. Spíše se nám...
více...Zdravá rybí strava
Rybí polévka s jikrami, smažený kapr, plněný pstruh nebo filé z lososa, kdo...
více...Správná úprava vitamínů v zimě
Zima je pro náš organismus zátěží, posilovat bychom ho měli pravidelně...
více...Správná úprava masa
Zabíjačka, které si mohl kdokoliv dělat bez ohlášení, už odzvonilo. Podle...
více...Jaké suroviny a jídla dělat v zimě
Kromě toho, že se v zimě cíleně vyhýbáme zmrzlinovým pohárem, ochlazovat...
více...Odzkoušené rady co na co a jak udělat
Jak neplakat při krájení cibule ? Třeba ji na chvíli ponořit do vroucí a pak...
více...Omáčky dělají stravu pestřejší
Omáčky zpestřují stravu a dělají ji chutnější.
Omáčku zahustíme buď...
více...Je sůl nad zlato?
Máte pravdu: nadpis je z moudré pohádky. Ale ta pohádka je pravdivá! Minerální...
více...Jaké koření na co používáme
Bešamelová omáčka - muškátový oříšek
Boršč - pepř, zelená petrželka,...
více...Příslušenství v kuchyni
Jak čistit chladničku
Chladničku čistěte vodou s přídavkem octa, který...
více...Křupavějjší hranolky
Hranolky osmažte na rozpáleném oleji, pak je vyjměte nechte vychladnout a opět...
více...Jak správně uvařit knedlík
Jak správně uvařit knedlíky
Při vaření knedlíky přidejte do vody...
více...