Rady do kuchyně


Potraviny pro štíhlou linii

Jediný způsob, jak s jistotou ztratit pár centimetrů v pase je snazší...
více...

Popcorn dietní potravina

Je vaším pravidelným společníkem večer před televizí? Možná máte...
více...

Zelené bylinky

Voňavé vitamíny z čerstvých zeleninových natí si můžeme dopřát...
více...

Rozmarýn voňavé koření

K oblíbeným bylinkám, kterými naše babičky zvykli ochucovat jídla, patřil...
více...

Bazalka dobré koření

Téměř žádné z italských těstovinových receptů, které jsme si velmi...
více...

Vitamíny v květináči

Čerstvě i v chladných měsících. Nemusíme čekat do jara, abychom si...
více...

Potraviny které nás zasytí

Při dodržování diety či zdravého jídelníčku se mnozí z nás vrhnou...
více...

Potraviny po kterých zhubneme

Když toužíme být zdraví a štíhlí, snažíme se nakupovat vhodnější...
více...

Hrušky pro dobrou náladu

Přichází podzim a s ní i období hrušek. Ačkoli toto ovoce vzbuzuje dojem,...
více...

Červená řepa elixír zdraví

Červená řepa nechutná každému, ale má tolik zdraví prospěšných vitamínů...
více...

Zdravé vaření

O tom, že vaření bez tuku je zdravější a méně kalorické, není pochyb. Ale...
více...

Vaříme zdravě

Abychom mohli zdravě vařit, potřebujeme k tomu správné...
více...

Jak které maso připravit

Pokud chceme žít zdravě, nemusíme se omezovat pouze na saláty a jiné...
více...

Arašídy pro zdraví

Arašídy jsou zdrojem antioxidačních i antibakteriálních látek. Obsahují...
více...

Jak připravit vepřové maso

  Maso starších kusů má tuhé a tlusté vlákna, barva je...
více...

Jak poznáme dobré maso

  Odborníci na výživu maso doporučují, dokonce jeho konzumace prospívá...
více...

Zavařování v páře

  Konec léta a začátek podzimu je spojen s hojností zeleniny a ovoce...
více...

Pár triků na pečení

  Pokud často pečete, možná se vám sejde pár triků, díky kterým budou...
více...

Na unavené oči nám pomůže

Každý, kdo pracuje s počítačem, zná ten pocit unavených, často až suchých...
více...

Jak uvařit dobrou polévku

Uvařit dobrou drůbeží polévku není až tak docela samozřejmé. Pokud chceme...
více...

Upéct do křupava kuře

Víte jak chutně upéct drůbeží maso? Zkuste ho těsně před dopečením polít...
více...

Jak udělat ze starého pečiva čerstvé

Máte chléb a pečivo, které již nejsou zrovna nejčerstvější? Nic to - stačí...
více...

Připrava zdravého jídla

Nejen složení potravy, ale i správná úprava jídla má důležité postavení...
více...

Návod jak si doma rychle připravit uzené - video

Domácí uzené V naši udírně si můžete připravit chutné uzené pokrmy....
více...

Návod jak vařit v pomalém hrnci - video

Jak vařit v pomalém hrnci Jídlo získá na kvalitě. Méně solíme...
více...

Návod na pečení v parní troubě - video

Návod na pečení v parní troubě Jak pect zdravě a levně v parní...
více...

Návod jak správně rozložit teplotu v troubě - video

Návod  jak správně péct v troubě Jak správně položit pokrm do trouby....
více...

Návod jak naklepat maso bez paličky - video

Návod jak naklepat steky Tenderizer jsou nože, které naklepou maso bez...
více...

Návod jak krájet cibuli bez slz - video

Návod jak krájet cibuli Jak krájet cibuli bez slz. Bezpečné krájení...
více...

Návod na snadné vaření v keramickém nádobí - video

Návod na vaření v keramickém nádobí V keramickém nádobí se vaří...
více...

Návod jak sterilovat sklenice na zavařovaní - video

V období zavařování měli bychom sterilovat sklenice. Tím zabráníme různým...
více...

Návod na snadné krájení elektrickým nožem video

Elektrický nůž má dva břity. Můžeme krájet pečené, mražené maso a různé...
více...

Návod co zvládne elektrická pánev multifunkční video

V elektrické pánvi můžete vařit, péct, zapékat. Rychlé a snadné vaření....
více...

Návod jak fritéza může zvládnout i vaření video

V našem videu můžete vidět jak viužít naši fritézu. Slouží k vaření,...
více...

Návod co zvládne horko vzdušná fritéza video

Zdravé a rychlé vaření. Můžeme vařit přílohu i maso najednou. Stačí jen...
více...

Návod jak vařit v parním hrnci-video

Dietní vaření v parním hrnci. Zachovávání vitamínů a minerálů. Jak vařit...
více...

Návod jak vařit v tlakovém hrnci - video

Návod jak vařit v tlakovém hrnci Jak rychle a kvalitně vařit v tlakovém...
více...

Návod jak vyčistit mikrovlnou troubu - video

Poradíme vám jak vyčistit mikrovlnou troubu. Rychle a levně. Po zhlédnutí...
více...

Návod jak vyčistit myčku? - video

Zhruba jednou týdně by se měla myčka pročistit. Jaký přípravek použít a jak...
více...

Návod jak vyčistit sklokeramickou desku? - video

Chystáte si vyčistit sklokeramickou desku? Podívejte se na naše video, kde Vám...
více...

Návod jak čistit titanové nádobí? - video

Jak snadno a rychle vyčistit titanové nádobí? Podílejte se naše video...
více...

Oleje které neznáte

... Jako jsou makový, mandlový, makadamový, vlašský, sezamový, hroznový,...
více...

Čím vším můžeme dochucovat

Vše, co zvýrazní chuť pokrmu, nebo nějakým způsobem ji modifikuje, souhrnně...
více...

Paštiky gurmánské jídlo

Dobrý gurmán určitě ocení chvály, které se vedou na tento typ pokrmu, bohužel...
více...

Jak na měkká rajčata

Zůstali vám zbylé bílky z pečení, nebo máte pocit, že vaše chřest během...
více...

Jarní recepty

Velikonoce je z dalších důvodů, abyste zkusili nové recepty, které potěší...
více...

Skořice a recepty

.. Cinnamomum je strom, který má několik botanických druhů, ale nejkvalitnější...
více...

Používání koření

Staré historické prameny nás informují o používání koření již ve staré...
více...

Podle čeho vybíráme víno

Nabízí několik dobrých tipů na správnou volbu vína a její výběr se...
více...

Bylinky místo koření

Dobré a chutné vaření začalo až používáním čerstvých bylinek a později...
více...

Účinky octa

V současnosti nesmí chybět v žádné z lepších restaurací při přípravě...
více...

Zelná překvapení

Zkuste si připravit zajímavé obědové menu, ve kterém nesmí chybět červené...
více...

Dobré recepty z Helmann omáčkou

  Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann ' Potřebné ingredience pro 4...
více...

Co udělat pro štíhlou linii

Právě různé svátky a společenské oslavy, dávají zabrat vaší štíhlé...
více...

Chutné recepty

Nabízíme vám několik chutných receptů, které jsme si připravili na škole...
více...

Lehká jídla

V létě kvůli vedrům upřednostňujeme spíše lehčí jídla. K lehkým letním...
více...

Koření zvýrazňující chuť

Koření jsou dnes samozřejmou součástí přípravy jídel - konzervují,...
více...

Jak slavnostně prostřít

Přesto, že jste přesvědčeny, kde a jaký talíř či příbor položit, stává...
více...

Pro zdraví vývin člověka

Pro zdravý vývin člověka je potřebná vyvážená strava, co všechno obsahuje...
více...

Kopřiva jako léčivka

 Léčivou rostlinou, ví asi každý, využít  lze i v kuchyni. Ať se líbí,...
více...

Koření do pečení

Žádné pečení se neobejde bez oříšků, ořechů, kandovaného ovoce,...
více...

Ořechy a oříšky

.. Jsou pochoutkou bez jakékoliv úpravy; no jako pořezané, pomleté, v podobě...
více...

Co by jsme měli vědět o vajíčkách

Obsahují velké množství živin a zároveň málo kalorií. Naštěstí už...
více...

Jak zatočit z pamlsky

Rádi pamlsky? To je zcela normální. Sladkosti milují děti...
více...

Přehled o potravinách

Mnoho potravin, které často jíme nám škodí ne proto, že jsou "špatné", ale...
více...

Racionální strava

Nečekejte, že vám někdo nalinkuje jídelníček na týden. Je nutné, abyste si...
více...

Nakupování potravin

Při nakupování potravin narazíte na spoustu problémů. Větší část výrobků...
více...

Víno z granátového jablka

Otec a syn, Gaby a Avi Nachmiasovci, se v jeden den rozhodli vypěstovat...
více...

Jak vyrobit saké

Hlavní ingredienci čistého pravého japonského saké, které se nazývá Seishu...
více...

Výroba piva

Na to, aby vzniklo dobré pivo, je potřeba vybrat správné a kvalitní ingredience...
více...

Co pojem barrigue představuje

Tímto pojmem se označuje víno, které zraje v 225 litrovém zevnitř vypáleném...
více...

Výroba bíleho vína

Jednou z prvních podmínek, které je třeba splnit ve snaze vyrobit dobré bílé...
více...

Výborné červené víno

Výroba dobrého červeného vínka je věda. Péče o kvalitu se ale začíná...
více...

Jaká je dobrá čokoláda

Pravá čokoláda může příznivě působit na trávení, snížit hladinu...
více...

Výroba šapaňského

Šampaňské se vyrábí ve Francii, v oblasti Champagne se speciálními...
více...

Co to je cidr

Na Slovensku málo známý, ale bohatý na historii, to je cider. Tento jablečný...
více...

Kokosový olej na vaření a pečení

Lidé v důsledku různých reklamních kampaní a moderních diet se snaží...
více...

Co je absinth

Na světě neexistuje jiný nápoj, který by vyvolával odlišnější...
více...

Co je pošírování

Pošírovanie je jednou ze známých a oblíbených kuchařských technik, kterou si...
více...

Co je blanšírování

Je velmi známá technika vaření, kterou lze používáte i vy, aniž jste o tom...
více...

Jak flambovat

Při flambování přidáváme do již hotových pokrmů alkohol, který pak...
více...

Správná konzumace jídel

Jak zprávně stolovat, poradit si s pečivem na stole a polévkou Při...
více...

Jak si poradit s rybami a mořskými plody

Návod jak si elegantně poradit s rybami a mořskými plody...
více...

Jak jíst správně maso

Menší problémy mohou nastat s konzumací drůbeže . Pokud se kuřata a podobně...
více...

Jak si poradit s ovocem

Jak si poradit s ovocem na talíři v restauraci Ovoce se mnohokrát servíruje...
více...

Jak si poradit se zeleninou a saláty

Jak si elegantně poradit se zeleninou a saláty v restauraci Květák...
více...

Jak si poradit s dezerty

Jak si elegantně poradit s dezerty a sýry v restauraci Dezerty Na...
více...

Co je julienne

Nevíte jak si poradit s krájením Julienne? Julienne je způsob krájení...
více...

Co je brunois

Brunoise je způsob krájení používán v gastronomii, nejprve se potravina...
více...

Správné dušení potravin

Při dušení pokrm vaříme v malém množství vody a tuku, abychom využili...
více...

Vaření ve vodní lázni

Ve francouzštině bain-marie znamená vodní lázeň a toto pojmenování výborně...
více...

Dobře zahuštěná jídla

Správné zahušťování jídel je důležitým krokem při vaření omáček,...
více...

Jaký nůž si vybrat

Lidé se dělí do dvou skupin. Na ty, kteří se o nože nezajímají a krájejí...
více...

O nože se třeba starat

Aby vám nože vydržely co nejdéle, musíte jim věnovat alespoň chvilku svého...
více...

Co je to konfitování

Jde o kuchařskou techniku ​​přípravy pokrmů. Konfitovanie má dvě fáze...
více...

Skladování potravin

Dodržování hygienických zásad při zacházení s jídlem je stejně důležité...
více...

Tranšírování masa

Tato kuchařská technika v sobě zahrnuje porcování, krájení a vykosťování...
více...

Uzení potravin

Uzení nám slouží jako způsob ochucování, tepelného zpracování a konzervace...
více...

Filetování ryb a drůbeže

Tato kuchařská technika nám slouží k tomu, abychom odstranili nadbytečné kosti...
více...

Tandoori potraviny

Pod pojmem Tandoori se rozumí maso, ryby nebo chleba připravované ve speciálním...
více...

Lněný olej

Len setý nebo len užitkový znají mnozí z nás především jako bylinu, která...
více...

Chutný olivový olej

Při tomto slovním spojení mnohým proběhnou hlavou myšlenky o zdravém způsobu...
více...

Čokoláda a jeji účinky

Čokoláda vyvolává v lidech vášeň, povznesenou náladu a příjemný pocit...
více...

Kdo chce zhubnout pojídá ovoce a zeleninu

Kdo chce zhubnout, musí jíst ovoce a zeleninu," křičí na nás ze všech stran....
více...

Jak se v létě stravovat

Zejména v létě jsme unavení z těžkých jídel a upřednostňujeme lehčí...
více...

Chalva zdravé mlsání

Zdravé stravování si žádá několik obětí. Vždy. Někomu nejvíce chybí...
více...

Zdravé účinky medu

Už v dávných dobách med konzumovali členové panovnických rodů, aby byly...
více...

Tajemství z Japonska

Chcete, aby vás obcházely civilizační choroby a cítili se stále skvěle? Tak...
více...

Červené víno nám pomůže na ...

Nechceme nikoho namlouvat na alkoholismus, ale pohár červeného vína jednou...
více...

Stravovací rady našich babiček

V dobách, kdy byly naše babičky nevěstami, se zcela určitě neřešil kult...
více...

Symboly svatebních dortů

 Svatební dort není jen obyčejný symbol svatební hostiny. Tento moučník má...
více...

Jídla o velikonocích

Termínem pro ukončení jarního půstu byl oběd na Velikonoční neděli, když si...
více...

Jak se dřív vařilo

Konzumace potravin je každodenní potřebou, ale nechybí jí ani zážitková...
více...

Voňavé koření

Vánoce jsou také o vůni. Vkročit do interiéru zjistíme okamžitě, zda...
více...

Masopustní hody

 Masopust jsouobdobím zábavy a hodování. Ideální čas na svatby a plesy....
více...

Jak na majonézu

Chystáte svůj vyhlášený salát pro hosty na přátelské nebo posezení...
více...

Zabijačková jídla

Zabíjačka, které si mohl kdokoliv dělat bez ohlášení, už odzvonilo. Podle...
více...

Pár tipů na grilování

Grilování jako typická americká a australská národní disciplína se už stihlo...
více...

Když nemáme zkušenosti z pečením

Nemáte velké zkušenosti s pečením piškotového těsta a chcete se blýsknout...
více...

Vaření brambor je umění

Tepelná úprava brambor patří k těm jednodušším alternativám vaření....
více...

Pokud jsme zapomněli koupit droždí

Kynuté moučníky jsou oblíbené během celého roku, ale k Vánocům...
více...

Triky při pečení cukroví

Každá hospodyňka se ráda pochlubí svým vánočním pečivem a protože se...
více...

Úspěšně pečená husa

 Husa patří k vyhledávaným pochoutkám zejména v podzimním období. I když...
více...

Váhy které si necháme v hlavě

Máte správný odhad, kolik gramů představuje půl lžičky soli? Pojďme si...
více...

Několik triků při smažení kapra

Ryba je součástí štědrovečerního pohoštění více než sto let. Zpočátku si...
více...

Co udělat když dostaneme chuť na aspik

Aspik patří možná k trochu pracnější technologiím přípravy pochoutek, ale...
více...

Jak se dostat na ananas

 Pokud máme chuť na ananas, existuje i náhradní řešení - koupit si plechovku...
více...

Jak postupovat při zdobení dortů

I když nám obchody nabízejí množství hotových zákusků i celé dorty...
více...

Jak na koblihy

Šišky nebo kobliha, které tradičně patří k období masopustu, odolá jen...
více...

Když nemáme čas tak nás vždy zachrání pomazánka

Nestihli jste uvařit teplou večeři a rodina už netrpělivě čeká na svůj...
více...

Vaření ze zvěřiny

 Někdo to rád na divoko. Štěstí, pokud má v rodině myslivce nebo se sám...
více...

Jaké maso na pracovní desku

Něco pro masného krále, kteří si často dopřávají pořádný kus bifteku nebo...
více...

Co udělat když jsme zapomněli koupit vejce

 Potřebujete do těsta vejce, ale v chladničce se nevyskytuje ani jedno? Nebo...
více...

Když máme hluboko do kapsy

Máme před výplatou nebo jsme nestihli jít do obchodu? I ze základních zásob...
více...

Rychlé jídlo

Rajčata a papriky v zahradě nebo ve foliovníku postupně dozrávají nebo se...
více...

Když se urodí hodně hub co s nimi

Prší a asi ještě chvíli bude pršet. Dobrá zpráva pro houbaře. Neboť o pár...
více...

Správné vaření těstovin

Těstoviny se i díky italské kuchyně staly oblíbeným jídlem. Možná se...
více...

Co vědět při přípravě mletého maso

 Pokud často připravujeme sekanou nebo podobné jídla z mletého masa, asi se...
více...

Jak dělat ovocné knedlíky

Sezóna švestek a jiných druhů ovoce inspiruje naše chutě. Je vhodný čas...
více...

Zimní grilování

Grilování spojujeme spíše s teplejšími měsíci. Tento způsob úpravy jídla...
více...

Co udělat, aby jsme nepokazily pizzu

Pizza jako typicky italské jídlo se už napevno zakomponovala do našich...
více...

Jak na mafiny

Míchání světových kuchyní má velkou výhodu. Do našich gastronomických...
více...

Chuť zvěřiny zlepší marinování

Zvěřina má osobitou výraznou chuť, kterou dokáže zjemnit naložení masa...
více...

Zabijačka bez prasete

Období zabijaček v nás evokuje atmosféru mrazivého rána někde...
více...

I na vánoce můžeme grilovat

Pokud máme kvalitní gril, můžeme si udělat výjimečné Vánoce a namísto...
více...

Jak na kynuté těsto

Už se vám to určitě stalo. Nevykynutý koláč, zdeformovaná bábovka nebo...
více...

Jak si správně připravit volské oko

Rychlá večeře nebo spíše příloha zahuštěné omáčky? Volské oko je...
více...

Jak na masopustní koblihy

Šišky nebo koblihy či česky kobliha  jsou oblíbeným moučníkům a patří...
více...

Správné zmrazování ryb

Rybí maso podléhá i pro obsah velkého množství vody rychle zkáze, proto...
více...

Sušená zelenina

Je právě sezóna naplněna chutnými dužnatými plody. Daří se kedlubnám, tak...
více...

Aby nám potraviny co nejdéle vydrželi

Způsoby, jak zachovat hodnotu potravin co nejdéle, jsou různé. Někdo raději...
více...

V sladkokyselém nálevu meloun

Pokud si v zimních měsících chceme připomínat chuť melounu, můžeme si ho...
více...

Lahodné šípkové víno

I když právě vrcholí vinařská sezóna a všichni producenti se rádi pochlubí...
více...

Příprava domácího ovocného octu

Všichni zahrádkáři mají výhodu. Ne zcela nejkrásnější plody ovoce, které...
více...

Bylinky uchováme co nejdéle různými způsoby

Když už investujeme energii do pěstování bylinek, měli bychom voňavou úrodu...
více...

Česnekové chutě

Česnek se doporučuje konzumovat hlavně v syrovém stavu, ale uložený v komoře...
více...

Uskladnění švestkových knedlíků

Když se odhodláme uvařit švestkové knedlíky, tak ať to za to stojí. Udělat...
více...

Jak poznáme čerstvé potraviny

Obchody a tržnice s pulty plnými ovoce a zeleniny, stačí si jen vybrat. Jsou...
více...

Jaké potraviny by nám neměli doma chybět

Možná jste měli i vy podobně úžasnou šanci. Přijít za babičkou...
více...

Uskladnění vajíček na delší dobu

Vejce můžeme skladovat i ve vodním skle. Tento způsob patří ke klasickým,...
více...

Správné uložení potravin v ledničce

Na první pohled se zdá, že uskladňovat potraviny v chladničce není žádná...
více...

Pamlsky z kaštanů

Pokud máme v zahradě zdravý kaštan, je škoda přijít o chutnou úrodu. Je...
více...

Vhodné obaly na potraviny

Zapomeňme na dřevěné soudky, plátěnky, papírové sáčky a pletené košíky,...
více...

Jakou mají potraviny životnost

Nic netrvá věčně. Platí to i pro potraviny. Občas se nám stane, že zapomeneme...
více...

Jak naložit z úrodou ze zahrádky

Množství energie, kterou investujeme do práce na zahradě, musíme na konci...
více...

Pochoutky ze šípků

Rostou téměř všude. V zahradách, u plotů, v parcích či v blízkosti...
více...

Vynikající kečup

Chutné maso perfektně připravené na grilu nebo na teflonové pánvi a navíc...
více...

Jak rozdělujeme potraviny

Pro začátek si zkusme něco říct o základních pojmech, které charakterizují...
více...

Odpíráni vajíček nemusí být

 Vejce jsou už léta předmětů sporů, zda se je raději vzdávat nebo ne....
více...

Správné sušení ovoce

Sušené ovoce zažívá doslova boom. Odborníci nám ho vřele doporučují jíst co...
více...

Správné uložení čaje

Abychom si mohli vychutnat správné aroma černého či zeleného čaje, měli bychom...
více...

Co ze starým chlebem

Dnes už neni problém skladovat chléb delší dobu bez toho, aby tato potravina...
více...

Co si vzít na piknik

Piknik je šance, jak si dopřát v jednu chvíli několik zážitků - dobré...
více...

Jak zdobit čokoládou

Čokoláda je oblíbenou ingrediencí ve sladké kuchyni, uplatňuje se při...
více...

Co by nemělo chybět v kuchyni

Pokud nám na oběd nestačí smaženice z vajíček a na večeři máslový...
více...

Hygiena v kuchyni

Bakterie potřebují pro své množení dostatek teploty a bílkoviny. Proto se...
více...

Druhy vajíček

Často se píše o problémech s vejci a zejména jejich původu. Přitom označení...
více...

Jak si vybírat maso

Chutný oběd začíná v obchodě a pokud se chystáme vařit z masa, tak...
více...

Pravá chuť ovoce v pudinku

Pamatujete si ještě pohádku O dvanácti měsíčky, ve které zlá macecha...
více...

Pečení v silikonu

Současná žena má k dispozici různé materiály, které eliminují riziko...
více...

Jak poznáme čerstvá vejce

Vejce může být problémem zejména v letních měsících. Proto se nedoporučuje...
více...

Vynikající pečené kaštany

V první řadě je třeba si koupit kvalitní sortu, dostatečně velké plody,...
více...

Vymývání termosek, aby byli bez pachu

Barva, vnější materiál s dezénem je věc vkusu a objem závisí na počtu...
více...

Oddělení vajíčka od bílku

S oddělením žloutku od bílku mají problém zejména začínající kuchařky,...
více...

Zdravé snídaně

Odstartovat den bychom měli zdravou snídaní. Časy s černou kávou...
více...

Pro za sycení a zahřátí jsou dobré polévky

Chladné až mrazivé dny nás odrazují dát si zmrzlinový dezert. Spíše se nám...
více...

Zdravá rybí strava

Rybí polévka s jikrami, smažený kapr, plněný pstruh nebo filé z lososa, kdo...
více...

Správná úprava vitamínů v zimě

Zima je pro náš organismus zátěží, posilovat bychom ho měli pravidelně...
více...

Správná úprava masa

Zabíjačka, které si mohl kdokoliv dělat bez ohlášení, už odzvonilo. Podle...
více...

Jaké suroviny a jídla dělat v zimě

Kromě toho, že se v zimě cíleně vyhýbáme zmrzlinovým pohárem, ochlazovat...
více...

Odzkoušené rady co na co a jak udělat

Jak neplakat při krájení cibule ? Třeba ji na chvíli ponořit do vroucí a pak...
více...

Omáčky dělají stravu pestřejší

Omáčky zpestřují stravu a dělají ji chutnější. Omáčku zahustíme buď...
více...

Je sůl nad zlato?

Máte pravdu: nadpis je z moudré pohádky. Ale ta pohádka je pravdivá! Minerální...
více...

Jaké koření na co používáme

Bešamelová omáčka - muškátový oříšek Boršč - pepř, zelená petrželka,...
více...

Zelenina

Artyčoky Připravíte je tak, že je nejdříve vykroutit, pak je očistíte...
více...

Sýr

Jak správně smažit sýr Sýr je před smažením v oleji potřebné...
více...

Jak na sladkosti

Jak získat moučkový cukr Vytvořte si ho sami, a to tak, že v mlýnku nebo...
více...

Ryby

Ryby  Rybí filety nemusíte před pečením zcela rozmrazit, avšak ryby...
více...

Příslušenství v kuchyni

Jak čistit chladničku Chladničku čistěte vodou s přídavkem octa, který...
více...

Polévky

Jak odstranit kal z vývaru V případě, že se Vám vývar zakalil, vyšlehejte...
více...

Náplně a krémy

Sražený krém Pokud se krém srazí, vložte ho do vodní lázně a nechte...
více...

Pečivo

Pečivo  Tvrdé pečivo vložte do kameninové nádoby a postavte ji...
více...

Pečení

Příliš křehké těsto  Těsto připravené z másla je často křehké....
více...

Ovoce

Ananas Před přidáním k tvarohu ho třeba pokrájet a trochu povařit...
více...

Ořechy

Loupání OŘECH Ořechy vložte do kastrolu, zalijte vroucí vodou, přikryjte...
více...

Omáčky

Aby nevytekla omáčka Při vaření omáčky zabráníte jejímu vytečení...
více...

Oleje a smažení

Oleje  Při přípravě oleje jako aromatizaci je nejlepší spolu použít...
více...

Nápoje

Jak připravit horkou čokoládu Do nádoby nalijte smetanu s mlékem...
více...

Mléčné výrobky

Mléko Aby mléko nezkyslo, přidejte do něj trochu soli nebo do něj vložte...
více...

Vše o mase

Maso, které je čerstvé třeba skladovat v chladničce nejvýše 4 dny, a pokud je...
více...

Jak na bylinky a koření

Jak zvýraznit aroma koření Vložte na pánev vybrané koření (nejlépe...
více...

Káva

Jak skladovat kávu Kávu skladujte v zrnech, protože semletím ztrácí postupně...
více...

Drůbeží maso

Drůbež Před pečením starší drůbež pokapejte trochou umu, upečete ji...
více...

Houby

Sušení hub  Pokud hřiby sušte v troubě, sušte je na nejnižší teplotě...
více...

Hovězí maso

V mrazáku ho skladujte při teplotě - 18 stupňů. Svíčková  je nejlepší...
více...

Guláše

Guláš  Guláš nezahušťujte moukou, použijte raději strouhaný chléb nebo...
více...

Grilování

Maso by se mělo péci alespoň 10 minut a teplota uvnitř masa by měla dosáhnout...
více...

Křupavějjší hranolky

Hranolky osmažte na rozpáleném oleji, pak je vyjměte nechte vychladnout a opět...
více...

Těstoviny

Lepší nudle Nudle získají lepší chuť pokud k ním do vaření přidáte...
více...

Rýže

Rýže  Pokud jste rýži připálily, položte na její vrch krajíc chleba...
více...

Jak správně uvařit knedlík

Jak správně uvařit knedlíky  Při vaření knedlíky přidejte do vody...
více...

Těsto

Kynuté, piškotové, linecké, třené, lístkové, zda odpalované těsto. Víte,...
více...

Čaj

Bílý čaj   Zaléváme ho 80 stupňovou vodou. Louhujeme maximálně 5...
více...

Bylinky

Obecně můžeme rozdělit bylinky do dvou základních skupin, a to na olejovité...
více...

Vepřové maso

Maso kupujte vždy čerstvé, protože na mraženém pořádně nevidíte v jakém...
více...