Jak jíst správně maso

Menší problémy mohou nastat s konzumací drůbeže . Pokud se kuřata a podobně malá drůbež podává v celku, porcování má na starosti obsluha. Do ruky můžete vzít jen kuřecí křídla nebo stehýnka. Koncová část bývá již často obalená ve folii nebo můžete na ni použít papírový ubrousek. V každém případě se však snažíme maso ukrajovat příborem. To znamená, že pokud Vám obsluha přichystala polovinu nebo čtvrtinu drůbeže, prsa krájíte šikmo na plátky, a ze stehen a křidélek ukrajují takové kousky, jaké se Vám podaří. Pokud musíte na škrty použít více námahy, zbývajícího masa se ​​raději vzdejte.

Špíz můžete konzumovat dvěma způsoby. Držíc očko jehly se špízem v levé ruce, vidličkou (podle některých autorů i nožem) v pravé ruce stáhneme na talíř celý špíz a následně konzumujeme. Druhá možnost spočívá v tom, že stahujeme kousky masa a zeleniny postupně po dvou kouscích, přičemž konzumujeme jen po jednom.

Šunka je jedna z mála jídel, které se nedoporučují konzumovat příborem. Velké faux pause by také nastalo, kdy si ji pokládáte na pečivo. Plátek jednoduše uchopte palcem a ukazováčkem a vložte do úst nebo stočte rolky a uhryzujte z něj.

Tatarský biftek se podává jako studený předkrm nebo i jako hlavní jídlo, konzumuje se jednoduše nožem a vidličkou a zajídá se chlebem. Malou porci "tataráku" si můžeme položit na kousek pečiva a sníst jako jednohubku.

Vepřové žebírka se konzumují Steakový nožem a vidličkou, kterými odkrajujeme maso od kosti.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus