Těstoviny
Lepší nudle
Nudle získají lepší chuť pokud k ním do vaření přidáte kostku bujónu (masového nebo zeleninového).
1. Tenčí druhy těstovin (špagety) kombinujte s lehkými omáčkami a hrubší druhy (Fusilli) s masnými omáčkami.
2. Duté a krátké velmi dobře zachytávají omáčky s kousky masa a zeleniny.
3. Dlouhé a úzké přidejte k omáčkám z ryb a mořských plodů, které připravíte na olivovém oleji
Vaření těstovin
Pokud se vaří těstoviny do polévky, třeba je vařit zvlášť, jinak se polévka může zakalit. Po uvaření se scedí a propláchnou vodou.
Těstoviny se vaří ve větším množství vody, jinak se mohou slepit. Po uvaření nakapejte do těstovin několik kapek olivového oleje.
Těstoviny připravujeme vařením s přídavky omáček, z nichž jsou nejvhodnější rajčatové a smetanové, a které vhodně doplňují houby, losos nebo špenát. Těstoviny se však hodí i jako příloha k masovým pokrmům.
Aby vám při vaření těstoviny nevykypěli, přidejte do vody trochu oleje, navíc se těstoviny neslepí.
Vkládáme je vždy až do vroucí vody.
Vaření těstovin
Levné těstoviny se vždy rozvaří
Pokud máte uvařené těstoviny z tvrdé mouky netřeba je oplachovat, jen je scedit a zamíchat do nich několik kapek oleje.
Existují expresní těstoviny, které se vaří pouze 3 - 5 minut.
Po přidání soli do vody která začala vařit se zpomalí ohřev vody.