Těstoviny

Lepší nudle

Nudle získají lepší chuť pokud k ním do vaření přidáte kostku bujónu (masového nebo zeleninového).  

1. Tenčí druhy těstovin (špagety) kombinujte s lehkými omáčkami a hrubší druhy (Fusilli) s masnými omáčkami.

2. Duté a krátké velmi dobře zachytávají omáčky s kousky masa a zeleniny.

3. Dlouhé a úzké přidejte k omáčkám z ryb a mořských plodů, které připravíte na olivovém oleji
 

Vaření těstovin
 Pokud se vaří těstoviny do polévky, třeba je vařit zvlášť, jinak se polévka může zakalit. Po uvaření se scedí a propláchnou vodou.
 Těstoviny se vaří ve větším množství vody, jinak se mohou slepit. Po uvaření nakapejte do těstovin několik kapek olivového oleje.
 Těstoviny připravujeme vařením s přídavky omáček, z nichž jsou nejvhodnější rajčatové a smetanové, a které vhodně doplňují houby, losos nebo špenát. Těstoviny se však hodí i jako příloha k masovým pokrmům.
 Aby vám při vaření těstoviny nevykypěli, přidejte do vody trochu oleje, navíc se těstoviny neslepí.
 Vkládáme je vždy až do vroucí vody.
 

Vaření těstovin
 Levné těstoviny se vždy rozvaří
 Pokud máte uvařené těstoviny z tvrdé mouky netřeba je oplachovat, jen je scedit a zamíchat do nich několik kapek oleje.
 Existují expresní těstoviny, které se vaří pouze 3 - 5 minut.
 Po přidání soli do vody která začala vařit se zpomalí ohřev vody.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus