Jak na sladkosti


Jak získat moučkový cukr
Vytvořte si ho sami, a to tak, že v mlýnku nebo jiném podobném přístroji umelte krystalový cukr.

Čokoláda
Zkuste přidat čokoládu ke pikantních masu dodá mu vynikající chuť. Přidejte ji však až na konci vaření.
V případě, že najdete čokoládu, která je na povrchu světlá a datum spotřeby ještě nevypršelo, nevyhazujte ji! Její zbarvení způsobují pouze teplotní rozdíly (např. při skladování).

Karamel
Připravit si jej můžete také v mikrovlnné troubě. Smíchejte 4 PL vody spolu se 150g krystalového cukru. V mikrovlnné troubě zahřejeme při výkonu 700 až 800 wattů několik minut. Misku s karamelem nechme vychladnout, a potom podle potřeby zpracujme (např. na krém nebo karamelové mléko).

Med
Pokud se chcete zbavit krystalizace musíte ho rozpustit, a to tak, že jej vložíte do nádoby se studenou vodou a pomalu ho zahřívejte. Aby zůstal čirý třeba ho ohřívat v otevřené nádobě.
Aby si zachoval všechny důležité složky, teplota vody nesmí překročit 40 stupňů.

Tipy a triky s medem:
1. Využijte ho místo cukru, je výživnější a sladší. 
2. Přidejte jej do marinády, do které nakládáte maso, dodá mu skvělou chuť.
3. Použijte ho i jako glazuru na pečené maso.
4. Můžete ho přidat i do těsta na koláč nebo do perníčků.
5. Skladujte ho na chladném a tmavém místě.

 

Výroba zmrzliny
Místo mléka zkuste použít šlehačku, přidejte do ní vejce, trochu vanilkového cukru, a potom přidejte vybrané ovoce (jahody, maliny ...) povařte a dejte zamrazit.

Podávání zmrzliny
Před podáváním nejprve sklenice, do kterých jdete zmrzlinu vložit zchlaďte kostkami ledu, případně je vložte do mrazničky.

Skladování zmrzliny
Vyrobenou zmrzlinu vložte do mrazničky minimálně na 2 až 3 hodiny. Skladujte ji při - 18 stupních. Některé druhy zmrzliny je třeba při mražení občas promíchat.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus