Když máme hluboko do kapsy

Máme před výplatou nebo jsme nestihli jít do obchodu? I ze základních zásob v komoře můžeme vykouzlit chutnou večeři nebo jednoduchý sladký dezert po domácím způsobu.
Potřebujeme věku, sendvič nebo větší housku, kterou si nakrájíme na plátky. Každou omočí v mléce a natřeme džemem, který máme právě po ruce. Pak vždy dva plátky spojíme džemovou stranou, ponoříme do rozšlehaných vajec, obalíme strouhankou a v rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Horké osmažené plněné housky posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplé.

Alternativou pro milovníky slaných pochoutek je vložení plátku šunky a sýra (výborný je například oštiepok) mezi dva chlebíčky nebo krajíce sendviče. Ty spojené namočíme stejně v rozšlehaných vejcích, no trochu osolených a obalíme ve strouhance, nakonec osmažíme. Konzumujeme teplé, mírně roztátý sýr je tehdy nejchutnější.

A rýsuje se i třetí možnost. Do zbytku rozšlehaného a osoleného vejce přisypeme trochu strouhanky a směs vylijeme na pánev s trochou rozehřátého oleje. Strouhankou omeletu opečeme z obou stran a pak ji na talíři rozdělíme na dvě poloviny. Každou uložíme na krajíc chleba (může být i tmavý) a potřeme trochou hořčice. Kdo chce, může si tuto teplou večeři posypat pokrájenou cibulkou a pažitkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus