Hrušky pro dobrou náladu

Přichází podzim a s ní i období hrušek. Ačkoli toto ovoce vzbuzuje dojem, že obsahuje až příliš mnoho cukru, je velmi zdravé!

Zlepšete si náladu hruškou
Hubnete? Nic to!

Co na tom, že si právě hlídáte kilogramy? Jedna hruška denně vám přece nemůže uškodit. Nejlépe uděláte, pokud si ji dopřejete na svačinu (o desáté). Po třetí hodině se už ovoci vyhýbejte. Určitě však hrušku nedávejte bokem, protože ačkoliv má více cukru než řekněme zelené jablko či jahoda, důkladně vám pročišťuje střeva. Paradoxem je, že v lidovém léčitelství se hruška používala při léčbě obezity.

Co ještě obsahuje?
Vitamin C v ní nehledejte, ten najdete spíše v jiném ovoci (kiwi, pomeranč, citron). Hruška ho hodně nemá. Zato má však mnoho vitamínu B (hlavně pod slupkou) a také je bohatá na vápník a fosfor.

Močové kameny?
I při léčbě močových kamenů je hruška účinná, má také močopudné účinky a pomáhá lidem s vysokým krevním tlakem.

Nejen syrová
Nejen to, co je syrové, je jediné zdravé. Hruška chutná i pečená a vařená, odvar z ní se zas považuje za účinný lék na průjem. Pročistí střeva a upraví trávení. A pokud se zkombinuje s ovesnými vločkami, posílí organismus. 

Stop špatná nálada
Nedivte se, pokud se vám po konzumaci hrušky viditelně zlepší nálada. Připište ji hrušce, takto se vám odvděčila za to, že jste ji snědli.

Autor: Uršula Darebná

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus