Jak si poradit se zeleninou a saláty
-
Jak si elegantně poradit se zeleninou a saláty v restauraci
Květák se nakrájí příborem a ukrojenú růžičku květáku si přisuneme na vidličku.
- Kukuřičné klasy bývají "vylepšené" držáky, za které chytíte klas do ruky a konzumujete. Kukuřice se podává se solí nebo is máslem jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu.
V některých restauracích specializovaných na italskou nebo řeckou kuchyni se můžete setkat s neodkôstkovanými olivami. V tomto případě si vkládáte olivu do úst napichování na párátko, nabíráním na lžičku nebo jednoduše rukama. Pecku plivat na lžičku a odkládáte na odkládací talířek.
Salát
Pokud jde o malý míchaný salát, který tvoří přílohu k hlavnímu jídlu, jíme ho salátovou vidličkou. Nicméně, pokud jde o osobitý chod jídla nebo dokonce o hlavní jídlo, konzumujeme ho celým salátovým příborem. Nožem krájíme zeleninu jako rajčata nebo papriku, po případě kousky masa, obvykle drůbeže, rolujeme hlávky salátu a můžeme přikusovat kousky teplého toastu s rozpuštěným máslem.