Jak správně uvařit knedlík

Jak správně uvařit knedlíky

 Při vaření knedlíky přidejte do vody špetku jedlé sody, zabráníte tomu, aby byly knedlíky slizké.
 Knedlíky třeba vařit vždy bez pokličky. Voda by se měla vařit jen mírným klokotem.

Horký knedlík

Krájejte ho strunou nebo nitkou.

Tip - Knedlíky z hrnečku

Smíchejte dohromady 2 hrnky mléka, 2 hrnky rohlíků, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 žloutky. Potom do směsi jemně vmíchejte 2 vyšlehané bílky. Těsto nalijte do máslem namaštěných hrnků tak, aby byla směs naplněna do 2/3 hrnečku. Hrnky vložte do horké vody a vařte pod pokličkou jemným klokotem asi 25 minut. Zkuste do těsta přidat i trochu petrželky.                                       

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus