Jak správně uvařit knedlík
Jak správně uvařit knedlíky
Při vaření knedlíky přidejte do vody špetku jedlé sody, zabráníte tomu, aby byly knedlíky slizké.
Knedlíky třeba vařit vždy bez pokličky. Voda by se měla vařit jen mírným klokotem.
Horký knedlík
Krájejte ho strunou nebo nitkou.
Tip - Knedlíky z hrnečku
Smíchejte dohromady 2 hrnky mléka, 2 hrnky rohlíků, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 žloutky. Potom do směsi jemně vmíchejte 2 vyšlehané bílky. Těsto nalijte do máslem namaštěných hrnků tak, aby byla směs naplněna do 2/3 hrnečku. Hrnky vložte do horké vody a vařte pod pokličkou jemným klokotem asi 25 minut. Zkuste do těsta přidat i trochu petrželky.