Oddělení vajíčka od bílku

S oddělením žloutku od bílku mají problém zejména začínající kuchařky, které se pouštějí do pečení. I při opatrném přehazování žloutku z jedné poloviny skořápky do druhé se žloutek zvykne vyklouznout, spadnout do úspěšně oddělených bílků a ještě se i rozlít. Nabízíme dva triky, jak podobné nehodě zabránit. V prvním případě si bílek i se žloutkem pomalu vylijeme skořápky na talíř, žloutek pak přikryjeme sklenicí a nakloněním talíře slijeme bílek do misky. Vejce však můžeme vylít i do nálevky, přičemž se bílek prokluzuje úzkou nohou a celý žloutek uvízne v horní CATIA této kuchyňské pomůcky. Třeba však dávat dobrý pozor, aby se obal žloutku neporušil a zůstalo celé.  

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus