Vynikající pečené kaštany

V první řadě je třeba si koupit kvalitní sortu, dostatečně velké plody, abychom se nevystresovali loupáním drobných plodů. Každý surový kaštan nařežeme na vypouklé straně ostrým nožíkem, aby vznikl kříž. Řez musí zasahovat až k hmotě samotného plodu, jinak by se teplem neotevřel. Kaštany namočíme asi na 2 hodiny do studené vody, pak vodu slijeme a plody poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme je do trouby přehřáté na 200 ° C a pečeme asi 20 minut, dokud slupka nezačne praskat. Musíme dávat pozor, aby nesčernali, musí mít však dostatečně hnědou barvu. Když začnou v bytě vonět typickou vůní pečených kaštanů, máme vyhráno a můžeme začít s konzumací. Kdo má raději měkčí dužinu, může si kaštany uvařit. Trvá to 20 až 30 minut, to závisí na velikosti kaštanů.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus