Zeleninové ragú s klobásou
Použité suroviny:
500 g brambor
2 šunkové klobásy
150 g mraženého hrášku
2 kedlubny
150 ml smetany
50 g másla
sůl
50 g hladké mouky
mletý bílý pepř
na špičku nože muškátového květu
Jak recept připravit:
Kedlubny s bramborami oloupeme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky, vložíme je do osolené vody a
uvaříme do měkka. Pak je scedíme a vývar necháme vychladnout. Z másla a hladké mouky připravíme světlou
jíšku, zalijeme ji asi 500 ml vychlazeného vývaru a rozšleháme. Vzniklý bešamel asi 15 minut zvolna povaříme.
Pak dochutíme mletým bílým pepřem, muškátovým květem, případně soli, zředíme smetanou a znovu přivedeme k
varu. Do připravené omáčky vložíme uvařené brambory, kedlubny a mražený hrášek, všechno společně prohřejeme a
odstavíme. Klobásy nakrájíme na silnější kolečka a krátce opečeme na teflonové pánvi. Podáváme k zeleninovému
ragú.