Zelenina plněná sýrem feta
Použité suroviny:
4 menší lilky
2 větší červené papriky
2 velká rajčata
2 cibule
3-4 stroužky česneku
svazek zelené petrželové natě
1 lžička sušené máty
mletý pepř
sůl
mletá skořice a nové koření
5 lžic olivového oleje
větší hrst černých oliv
200 g fety
Jak recept připravit:
1. Zeleninu rozkrojíme, zbavíme semeníku a z rajčat a lilků vydlabeme dužinu. V kastrolu rozehřejeme 3
lžíce oleje a zpěníme cibulku a česnek.
Přidáme dužinu z rajčat a lilků a opékáme. Okořeníme, osolíme, přidáme olivy a prohřejeme.
2. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a sýr a směsí naplníme zeleninu.
Rozložíme ji na plech potřený zbytkem oleje, podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě při 240 stupních asi
30 minut