Zelenina opékaná
Použité suroviny:
700 g salátových brambor, neloupaných, rozpůlených
1 celý česnek, rozdělený na stroužky, neloupaný
4 větvičky rozmarýnu
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 zelené papriky, nakrájené na větší kousky
2 vetší cukety nakrájené na kostky
300 g malých rajčat (nejlépe koktejlových)
1/2 čajové lžičky mořské soli
Jak recept připravit:
Předehřejte troubu na 220 stupňů.
Dejte brambory, česnek a rozmarýn do velké zapékací mísy. Pokapejte 2 polévkovými lžícemi olivového oleje
a zapékejte 10 minut.
Přidejte papriky a cukety, osolte a pokapejte zbylým olivovým olejem.
Vše zapékejte dalších 15 až 20 minut.
Položte navrch rajčata a pečte po dobu 10minut, než začne praskat kůže na rajčatech, zelenina je opečená
a brambory jsou uvařené.