Zelené papriky s lunčem

Levná a chutná pochoutka z lančmítu, jednoduchá na přípravu, realizovat se dá i v přírodě.

Ingredience:

  • 400 g lančmítu v konzervě   
  • 4 zelené papriky  
  • 4 zralé rajčata 
  • 30 g uzené slaniny  
  • 2 cibule 
  • sůl 
  • mletý pepř  
  • sádo nebo olej   
  • alobal

 

Příprava:
Lančmít vyjmeme z konzervy, tak že ji otevřeme na obou stranách a celý obsah vytlačíme na desku. Potom ho pokrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme očištěné a pokrájené papriky a rajčata, nadrobno posekané cibule a na malé proužky nakrájenou slaninu. Směs opepříme a osolíme a promícháme. Rozdělíme na několik porcí a každou uložíme na vymazaný alobal. Zabalíme tak, aby nevytékala šťáva a dáme péct do grilu. Jídlo však můžeme připravit i klasicky v troubě. Pro přípravu stačí asi 15 minut, v ohništi o trochu víc. Podáváme s chleba nebo vařenými či v ohništi upečenými bramborami

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus