Zelené papriky s lunčem
Levná a chutná pochoutka z lančmítu, jednoduchá na přípravu, realizovat se dá i v přírodě.
Ingredience:
- 400 g lančmítu v konzervě
- 4 zelené papriky
- 4 zralé rajčata
- 30 g uzené slaniny
- 2 cibule
- sůl
- mletý pepř
- sádo nebo olej
- alobal
Příprava:
Lančmít vyjmeme z konzervy, tak že ji otevřeme na obou stranách a celý obsah vytlačíme na desku. Potom ho pokrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme očištěné a pokrájené papriky a rajčata, nadrobno posekané cibule a na malé proužky nakrájenou slaninu. Směs opepříme a osolíme a promícháme. Rozdělíme na několik porcí a každou uložíme na vymazaný alobal. Zabalíme tak, aby nevytékala šťáva a dáme péct do grilu. Jídlo však můžeme připravit i klasicky v troubě. Pro přípravu stačí asi 15 minut, v ohništi o trochu víc. Podáváme s chleba nebo vařenými či v ohništi upečenými bramborami