Zavařené papriky
Použité suroviny:
2 kg paprik | Nálev: | 2 l vody | 500 ml 8% octa | 150 g cukru | 70 g soli | 25 ks tablet sladidla Deko |
Koření: | 4 ks celého pepře | 4 ks kuliček nového koření | 2 ks bobkového listu | dle chuti: feferonky
Jak recept připravit:
Očištěné papriky nakrájíme na menší nudličky. Sklenice naplníme paprikou a zalijeme nachystaným lákem. Ke
sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme,
zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic). Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu 85
°C. Po uplynutí předepsané doby (25 minut) sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.