Zapečená rajčata s česnekem

Použité suroviny:

900 g rajčat | 3 stroužky česneku | 1 svazek bazalky | 3 lžíce olivového oleje | dle chuti: sůl a pepř |
150 g strouhané goudy

Jak recept připravit:

1. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, stopky kuželovitě vykrojíme a plody nakrájíme na osminky.
2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme ze stonků, několik jich
ponecháme na ozdobu a ostatní na jemno nasekáme. Smícháme s česnekem. Troubu předehřejeme na 175 °C.
3. Plochou ohnivzdornou formu vytřeme 1 lžicí olivového oleje. Část rajčatových plátků do ní vějířově
navrstvíme. Lehce osolíme a opepříme, posypeme částí bazalky s česnekem a trochou sýra. Takto pokračujeme,
dokud nevypotřebujeme všechny přísady. Horní vrstvu ukončíme strouhaným sýrem a pokapeme zbylým olejem.
Zapékáme 25 min.
Tip:
Smícháme-li sýr se 3-4 lžícemi strouhanky, bude mít pokrm kůrku ještě křupavější.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus