Z cukety a dýně ragú
Použité suroviny:
10 menších cuket | 600 g dýně | 500 g cibule | 4 citrony | 400 ml bílého vína | 60 g cukru | 1 lžíce
tlučeného pepře | dle chuti: sůl | 4 snítky tymiánu | 4 hřebíčky
Jak recept připravit:
Všechny přísady rozdělíme na menší kousky. Citrony okrájíme z kůry, odstraníme jádra, nakrájíme na
plátky. Oloupané cukety a dýně nakrájíme na kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Všechno vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme ostatní suroviny a pomalu
vaříme. Čas od času promícháme, případně přilijeme víno. Vaříme asi 1 hodinu, ragú má ostrou, sladkokyselou
chuť.
Tymián a hřebíček vyndáme. Studené ragú namažeme na chleba.