Směs pórková s česnekem
Použité suroviny:
Zeleninu omyjeme, karotku oškrábeme, celer oloupáme. Ze zelí použijeme pouze nejkřehčí častí a z pórků
jen bílé části. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky, dáme do salátové mísy, osolíme,
opepříme a zalijeme octem, do kterého jsme utřeli stroužek česneku. Vše spolu řádně promícháme. Přikryté
necháme nejméně půl hodiny macerovat. Podáváme vychlazené. Používáme jako přílohu k vařenému masu, k
drůbeži nebo jako samostatný pokrm, můžeme zakousnout krajíčkem černého chleba.
Jak recept připravit:
1 srdíčko z hlávkového salátu | 1 malá hlávka zelí | 6 pórků | 4 karotky | 200 g celeru | 1 stroužek
česneku | 2-3 lžíce oleje | dle chuti: sůl a pepř