Směs pórková s česnekem

Použité suroviny:

Zeleninu omyjeme, ka­rotku oškrábeme, celer oloupáme. Ze zelí použijeme pouze nejkřehčí častí a z pórků
jen bílé části. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky, dáme do salátové mísy, osolíme,
opepříme a zalijeme octem, do kterého jsme utřeli stroužek česneku. Vše spolu řádně promícháme. Přikryté
nechá­me nejméně půl hodiny macerovat. Podáváme vychlazené. Používáme jako přílohu k vařenému masu, k
drů­beži nebo jako samostat­ný pokrm, můžeme za­kousnout krajíčkem černé­ho chleba.

Jak recept připravit:

1 srdíčko z hlávkového salátu | 1 malá hlávka zelí | 6 pórků | 4 karotky | 200 g celeru | 1 stroužek
česneku | 2-3 lžíce oleje | dle chuti: sůl a pepř

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus