Smažený pórek v křupavém těstíčku
Použité suroviny:
4 pórky | 3 lžíce soli | 125 g hladké mouky | 2 vejce | 3 lžíce rozpuštěného másla | 1/8 l piva | 1 lžíce
suchého sherry | 3 lžíce sójové omáčky | 1 špetka muškátu | dle potřeby: tuk na pečení
Jak recept připravit:
3 litry osolené vody uveďte do varu. Pórek očistěte, podélně rozkrojte, omyjte a ve stále vřící vodě
vařte 2 minuty. Přelijte studenou vodou, nechte okapat, nechte okapat, nakrájejte na kousky 5 cm dlouhé a
nechte oschnout. Mouku rozkvedlejte s vejci, 1/2 lžičkou soli, vlahým máslem a pivem do hladka, 30 minut
nechte odpočinout. Pórek namočte do těsta a smažte v dostatečném množství tuku, až se vytvoří zlatohnědá
krusta. Sherry smíchejte se sójovou omáčkou a muškátem a servírujte jako omáčku.