Rozpečená dýně Hokaido
Použité suroviny:
1 dýně Hokaido asi 1 kg
1 lžička hrubé mořské soli
4 lžíce řepkového oleje
2 červená jablka
4 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce jablečného džusu
2 špetky hrubě namletého barevného pepře
3 naťové cibulky
3 lžíce dýňových semen
Jak recept připravit:
Omytou dýni rozkrojte,vyndejte semínka a dýni nakrájejte na klínky.Dýni rozložte na plech s pečícím
papírem.Posypte mořskou solí,pepřem a pokapejte olejem.Pečte v troubě při 190°C 30 minut.
Z jablek vykrojte jádřinec a jablka nakrájejte na kostky.Promíchejte je s citrónovou šťávou a
džusem.Přidejte jemně nakrájenou naťovou cibulku.
Jablka přidejte k pečené dýni,promíchejte .Podávejte posypané dýňovými semínky,které můžete nasucho
opražit.