Romadurový salát s rajčetem
Použité suroviny:
1 Romadur
2 vejce
4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř
kopr
4 větší rajčata
4 listy ledového salátu
Jak recept připravit:
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Pak je nakrájejte na drobné kostičky a dejte do
mísy. Přidejte na drobné kostičky nakrájený Romadur, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu, nasekaný
kopr, osolte, opepřete a vše promíchejte. Salát dejte odležet do lednice.
Mezitím si omyjte rajčata a překrojte je napůl. Dužinu vydlabejte a schovejte si jí třeba k nějakému
masu.
Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj rajčata naplněná salátem a podávejte jako studený
předkrm nebo lehkou svačinku s pečivem. Nebo můžete dát na chvíli prohřát do trouby a podávat teplé,
například s bramborem jako hlavní jídlo.