Rajčata plněná s tuňákem
Použité suroviny:
4 velké rajčata
1 cibule
2 vejce
150 g tuňáka v oleji
2-3 lžíce majonézy
4 olivy
2 lžíce sekané petrželky
dle chuti sůl
dle chuti pepř
Jak recept připravit:
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 8 minut. Ochladíme je studenou vodou, oloupeme, rozkrájíme nejprve
na plátky a potom na kostičky. Z rajčat odřízneme vršek a lžící vydlábneme vnitřek. Seříznutou část a
vydlabaná rajčata uvnitř posolíme a opepříme, obrátíme a necháme okapat. Dužninu zbavenou semínek jemně
posekáme. Oloupanou cibulku jemně nastrouháme, smícháme s rajčatovou dužninou, rozdrobeným masem tuňáka, dále
s vejci, majonézou, jemně nasekanými olivami a petrželkou. Naplníme rajčata a přiklopíme odříznutý vršek
rajčete. Příloha-toastový chléb s máslem.