Rajčata plněná mandlemi a česnekem

Použité suroviny:

12 velkých rajčat | dle chuti: sůl a pepř | 50 g mandlových lupínků | 4 naťové cibulky | dle chuti:
několik snítek kopru | 400 g kysaného zelí | 2 stroužky česneku | 3 lžíce oleje | z 1 citronu šťáva

Jak recept připravit:

Omyjeme rajčata a odkrojíme vršky. Jadérka a celé vnitřky vydlabeme lžící. Odložíme je stra­nou, nebudeme
je používat. Rajčata zevnitř osolíme. Mandlové lupínky v pánvi nasucho opraží­me, nasypeme do misky a
nechá­me úplně vychladnout. Naťovou cibulku očistíme a se zelenou natí ji nakrájíme na kolečka nebo nasekáme.
Opereme kopr a otr­háme snítky. Několik jich dáme stranou na ozdobu, zbytek drob­ně nasekáme. Kysané zelí
vyjmeme z nálevu a všechen ho důkladně vymačká­me. Zelí nadrobno pokrájíme. Oloupeme česnek, utřeme ho a
spolu s mandlemi, cibulkou a koprem ho přidáme do zelí. Po­kapeme olejem a promícháme. Náplň pikantně
ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Zelnou nádivkou naplníme raj­čata a ještě ozdobíme celou
snít­kou kopru.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus