Rajčata plněná mandlemi a česnekem
Použité suroviny:
12 velkých rajčat | dle chuti: sůl a pepř | 50 g mandlových lupínků | 4 naťové cibulky | dle chuti:
několik snítek kopru | 400 g kysaného zelí | 2 stroužky česneku | 3 lžíce oleje | z 1 citronu šťáva
Jak recept připravit:
Omyjeme rajčata a odkrojíme vršky. Jadérka a celé vnitřky vydlabeme lžící. Odložíme je stranou, nebudeme
je používat. Rajčata zevnitř osolíme. Mandlové lupínky v pánvi nasucho opražíme, nasypeme do misky a
necháme úplně vychladnout. Naťovou cibulku očistíme a se zelenou natí ji nakrájíme na kolečka nebo nasekáme.
Opereme kopr a otrháme snítky. Několik jich dáme stranou na ozdobu, zbytek drobně nasekáme. Kysané zelí
vyjmeme z nálevu a všechen ho důkladně vymačkáme. Zelí nadrobno pokrájíme. Oloupeme česnek, utřeme ho a
spolu s mandlemi, cibulkou a koprem ho přidáme do zelí. Pokapeme olejem a promícháme. Náplň pikantně
ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Zelnou nádivkou naplníme rajčata a ještě ozdobíme celou
snítkou kopru.