Rajčata pečená
Použité suroviny:
10 uzrálých kulatých rajčat
mořskou sůl a čerstvě pomletý černý pepř
1 svažek ploché petrželky, nebo kudrnky, posekané
4–6 stroužků česneku, ne jemno posekaného
olivový olej
Jak recept připravit:
Předehřát troubu na 200°C.
Omýt, osušit rajčata a nakrájet je napůl. Vymačkat jejich semínka. Poskládat je na dobře vymaštený plech,
nebo nádobu a ochutit je solí a pepřem. Posypat je petrželkou, česnekem a hodně je pokapat olejem.
Péct rajčata po 30min., snížit teplotu na 150°C a péct je dalších 30min. Dávat pozor, aby se rajčata
nepřipálila.
TIP: Upečená rajčata jsou dobrou přílohou k letním masitým i jiným pokrmům. Avšak, podávaná se selským
chlebem a salátem jsou výbornou pochoutkou.