Plněná rajčata špenátem
Použité suroviny:
2 červená rajčata, 200 g špenátu, 20 g cibule, 30 g tuku, 50 g sýru, 1/2 vejce, 0,2 černého pepře, 2 g
soli, zálivka (1/2 vejce, 50 ml mléka).
Jak recept připravit:
Do studeného tuku přidáme malé množství vody, sůl a dusíme s nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme
očištěný, umytý a na plátky rozdělený špenát a dusíme do té doby, až se nám vypaří voda. Potom špenát
smícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, pepřem a osolíme dle chuti. Rajčata umyjeme a ukrojíme vršek.
Vydlabeme vnitřek, naplníme připravenou směsí a přikryjeme ukrojeným vrškem. Uložíme do nádoby a zapečeme.
Hotové jídlo zalijeme směsí z čerstvého mléka a vejce a znovu zapečeme