Plněná rajčata s tuňákovou náplní

Použité suroviny:

6 středně velkých pevných rajčat
2 natvrdo vařená vejce
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (200 g)
1 lžíce kaparů
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
čerstvě mletý bílý pepř
1 šálek koupené nebo domácí petrželkové majonézy
sůl

Jak recept připravit:

Odřízněte vršky či horní čtvrtiny rajčat a uschovejte je. Lžící vyberte semínka a dužinu, protlačte vše
sítem a šťávu uschovejte. Prázdné slupky rajčat osolte a obraťte je na odříznutou část, aby vytekla zbývající
šťáva.
Uschované vršky jemně pokrájejte stejně jako natvrdo vařená vejce a vše vložte do mísy s tuňákem, trochou
oleje z konzervy, kapary a petrželkou. Vše dobře promíchejte, aby ze směsi vznikla pasta. Přidejte podle
chuti pepř.
Přidejte do pasty polovinu majonézy, dobře promíchejte a lžící naplňte rajčata. Před podáváním je dejte
na 30 minut vychladit. Nakonec je přelijte zbývající majonézou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus