Plněná rajčata rýží a žampióny
Použité suroviny:
4 velká rajčata
200 g rýže
4 malé žampióny
1 cibule
dle potřeby: olej
dle chuti: bylinková sůl
dle chuti: zelená petrželka
kousek tvrdého sýra
Jak recept připravit:
Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka.
Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a drobně pokrájené žampióny. Přidáme bylinkovou sůl a
podlijeme několika lžícemi vody. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Pak vmícháme uvařenou rýži a jemně
posekanou petrželku.
Rajčatům seřízneme vršky a vydlabeme vnitřky. Ty přidáme k ostatním surovinám a vše dobře promícháme.
Připravenou směsí naplníme rajčata a naskládáme je do zapékací misky vymazané olejem. Naplněná rajčata
posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě při teplotě 220 °C.