Plněná rajčata krůtím masem
Použité suroviny:
450 g nakrájeného uvařeného krůtího nebo kuřecího masa
210 g konzervovaného krému žampiónové polévky
75 g nasekaného celeru
60 g konzervovaných nakrájených žampionů, scezených
2 lžíce nasekaného nového koření
1 lžíce nastříhané petržele
1/4 lžičky sušeného tymiánu, drceného
4 velká rajčata
25 g nastrouhaného čedaru
Jak recept připravit:
Ve větší misce dobře promícháme krůtí maso, žampiónovou polévku, celer, žampiony, nové koření, petrželku
a tymián.
Z rajčat vybereme dužinu a vydlabaná rajčata osušíme na ubrousku.
Odkrojenou část a dužinu si uchováme pro jiné použití.
Rajčatové košíčky vevnitř osolíme a narovnáme do zapékací misky.
Lžící naplníme dutiny rajčat masovou směsí a pečeme zakryté při 180 °C asi 20-25 minut.
Každou porci pak posypeme čedarem, nebo švýcarským sýrem.