Plněná rajčata balkánským sýrem

Použité suroviny:

1 kg rajčat
dle potřeby: sýr typu Balkán
dle potřeby: olej
dle chuti: čerstvý tymián, kuličky barevného pepře, snítky petrželky, cibule a česnek

Jak recept připravit:

Pevná rajčata omyjeme, seřízneme vrchní klobouček a vydlabeme. Balkánský sýr pokrájíme na kostky,
promícháme s čerstvým tymiánem, a naplníme jím vnitřky rajčat. Vkládáme do sklenice, prokládáme snítky
petrželky, cibulí, česnekem a kuličkami barevného pepře. Zalijeme olejem, obrácenou vidličku několikrát
prostrčíme do skleničky, aby se dostal ven vzduch a zavíčkujeme. Když máme určeno na krátkodobou spotřebu,
dáme do lednice a měsíc vydrží v pohodě. Jinak sterilujeme, 10 min. na 80 °C. Hodí se k masům, jak studeným,
tak i grilovaným.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus