Ostrá červená řepa
Použité suroviny:
2 bobkové listy | 1 balíček konzervačního prostředku | 1 kg řepy | 1/4 l octa | 5 ks cibulí | 75 g cukru
| 12-15 hřebíčků | 1/1 l vody | 12-15 zrnek nového koření | 1 lžička soli
Jak recept připravit:
Jako první řepu omytou vaříme cca 1 hodinu, po uvaření přelijeme studenou vodou a oloupeme, nakrájíme na
požodované kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V míse smícháme řepu, cibuli a koření. A naplníme
sklenice.
Zálivku: cukr, vodu, ocet, konzervační prostředek
uvedeme do varu. Hotovou zálivku nalijeme na řepu ve sklenicích, uzavřeme a necháme asi 14 dní odležet.
Můžeme i sterilizovat.