Opečená zelenina s bylinkovým máslem
Použité suroviny:
1/2 kg brambor vařených ve slupce | 1 lilek a 1 menší cuketa | 250 g květáku | 250 g brokolice | 1
červená a 1 zelená paprika | 2 rajčata | 1 cibule | 3 lžíce oleje | dle chuti: sůl a pepř | 250 g tvarohu |
100 g zakysané smetany | 3 lžíce sekané směsi zelených bylinek (šalvěj, bazalka, máta, rozmarýn)
Jak recept připravit:
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilek a cuketu nakrájíme na plátky,
papriky na nudličky. Rajčata na dílky a částečně je zbavíme jadérek. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 8 dílků.
Květák a brokolici vaříme asi 3 minuty, pak je vyjmeme a necháme dobře okapat. Zeleninu opečeme ze všech
stran na oleji, osolíme, opepříme a udržujeme v teple. Tvaroh se smetanou rozmícháme, přidáme bylinky,
osolíme. Zeleninu podáváme s tvarohem a pečivem.