Olivy s rajčaty a ovčím sýrem

Použité suroviny:

250 g koktejlových rajčat | 300 g ovčího sýra | 4 snítky tymiánu | 4 stroužky česneku | 3 lžíce zelených
oliv | 2 lžíce černých oliv | 125 ml olivového oleje | dle chuti: sůl a pepř

Jak recept připravit:

Omyjeme rajčata, osušíme je a odřízneme stopky včetně lůžek. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky. Tymián
omyjeme a rozdělíme na lístky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Skleněnou nebo
keramickou nádobu dobře vymyjeme. Rajčata, kostky ovčího sýra, zelené a černé olivy, plátky česneku a tymián
promícháme a dáme do nádoby. Rozšleháme olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř a nalijeme do nádoby na
ochucená rajčata. Musí být nálevem zcela zakrytá. Necháme rozležet na chladném místě nejméně 2 dny. Před
podáváním okořeníme pepřem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus