Okurky plněné s krabím masem
Použité suroviny:
150 g dlouhozrnné rýže | dle chuti: sůl | 2 salátové okurky | 150 g krabího masa | 1 svazek kopru | 200 g
křenového čerstvého sýra | dle chuti: pepř | 125 ml zeleninového vývaru (z kostky)
Jak recept připravit:
Rýži vaříme ve 300 ml osolené vody asi 20 min., poté ji scedíme a necháme okapat. Okurky omyjeme,
oloupeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 6 cm a vydlabeme je lžičkou. Kraby necháme okapat. Kopr omyjeme,
osušíme a posekáme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rýži promícháme s kraby a koprem, vmícháme čerstvý sýr a
vše osolíme a opepříme. Hmotou naplníme vydlabané okurky, vložíme je do zapékací formy a zalijeme vývarem.
Pečeme v troubě asi 25 min. Na talířích můžeme pokrm ozdobit koprem.