Nočky s tykvovou omáčkou
Použité suroviny:
500 g dužiny tykve | 1 cibule | 1 stroužek česneku | 2 lžíce oleje | 1 lžíce másla | 1 lžička šafránu |
200 ml slepičího nebo zeleninového vývaru | 150 g zakysané krémové smetany | 2 - 4 lžíce pomerančové šťávy |
2 lžíce petrželky | 500 g zmrazených noků | 150 g nastrouhaného parmazánu | dle chuti: sůl a pepř
Jak recept připravit:
1. Dužinu tykve nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nadrobno posekáme. V kastrolu rozehřejeme olej a
máslo, nasypeme šafrán a krátce osmahneme. Přidáme cibuli a česnek a zesklovatíme. Dodáme kostičky tykve a
za častého míchání opékáme asi 2 min.
2. Do tykvové zeleniny přidáme vývar a zakysanou smetanu a na prudkém ohni povaříme. Omáčku ochutíme
pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme a vmícháme posekanou petrželku.
3. Noky uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Hotové necháme okapat a
smícháme s omáčkou. Okamžitě podáváme sypané sýrem, můžeme ozdobit petrželkou.