Naložená rajčata

Použité suroviny:

2 kg rajčat | Nálev: | 1 l vody | 250 ml 8% octa | 90 g cukru | 30 g soli | Koření: | 2 ks celého pepře |
1 ks nového koření | 1 ks bobkového listu

Jak recept připravit:

Sklenice naplníme rajčaty a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec,
do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic).
Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (30 minut - 85 °C). Po uplynutí předepsané doby
sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je
zkontrolujeme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus