Mrkev a rajčata s bazalkou

Použité suroviny:

125 g mrkve | 100 g květáku | 25 g másla | 200 g zralých rajčat | 2-3 lístky čerstvé bazalky | 50 g
nastrouhaného čedaru čerstvé

Jak recept připravit:

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou a dusíme pod pokličkou asi 10
minut. Přidáme dobře omytý a rozebraný na růžičky květák a vaříme přikryté dalších 8 minut, pokud bude třeba
dolijeme trošku vařící vody. Mezitím rozpustíme máslo, přidáme oloupaná (po spaření), zbavená peciček a
nakrájená rajčata a smažíme je na kaši. Přimícháme do ní bazalku a sýr a mícháme dokud se sýr nerozpustí.
Rajčatovou omáčku přidáme k mrkvi a květáku a uděláme pyré (případně zředíme trochou převařené vody). Vhodné
pro děti od 9. měsíce.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus