Lilek plněný sojovým masem
Lilek plněný sojovým masem
Potřebujeme:
1 větší lilek, 1 ČL sójové omáčky, sůl, mleté černé koření, 2 PL oleje, 2 vejce, 1 cibule, petrželovou nať, 1 stroužek česneku, koriandr, zeleninový vývar, 1 červenou papriku, 100 g sojových kostek namočených v zeleninovém vývaru
Jak na to:
Lilek pokrájejte po délce a dužinu mírně vydlabte lžičkou. Cibuli a zeleninu pokrájejte na drobné kostky, speňte na oleji, přidejte rozmačkaný česnek, pokrájené předem namočené sojové kostky. Pokapejte sojovou omáčkou, osolte, okořeňte a krátce osmažte. Do základu vmíchejte rozšlehané vejce s posekanou petrželkou a lilek naplňte. Uložte ho do olejem vymazané nádoby, podlejte zeleninovým vývarem, posypte koriandrem. Za občasného podlévání pečte do měkka.