Krém z petržele a sýru
Použité suroviny:
200 g petržele
1 mrkev
1 cibule
1 lžíce margarínu
3 svazky petrželky
600 ml masového vývaru
200 g hermelínu
dle chuti: sůl a pepř
Jak recept připravit:
Očištěnou petržel a mrkev drobně nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Zeleninu a cibuli podusíme
na margarínu. Přidáme 2 svazky omyté petrželky. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme zhruba 15 minut.
Vyjmeme petrželku. Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme. Odkrojíme kůru hermelínu a nakrájíme jej na jemné
kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Osolíme a opepříme. Ze zbylé petrželky dáme na stranu pát
lístků zbytek nasekáme. Polévku posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme několika lístky.