Dýně plněná ve smetanové omáčce
Použité suroviny:
NA PEČENOU DÝNI
1 větší podlohlou dýni
sůl
500g mletého vepřového masa
pepř
1 cibule
1 vejce
2 lžíce strouhanky
hrst petrželky
NA OMÁČKU
40g rostlinného oleje
1 cibuli nasekanou na kostičky
40g hladké mouky
500ml zeleninového vývaru
250g zakysané smetany
cukr
hrst nasekaných bylinek
Jak recept připravit:
Dýni rozřízneme, vydlabeme a vevnitř osolíme.
Mleté maso osolíme a opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, vejce, strouhanku a petrželku. Dýni
naplníme masovou směsí a vložíme do pekáčku. Podlijeme ji trochou vody a pečeme při 180 stupních 50 minut.
Z oleje, cibule a mouky připravíme jíšku. rozředíme ji vývarem a 15 minut povaříme. Vlijeme šťávu
vypečenou z dýně i smetanu. dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vmícháme bylinky.