Cuketa s různým kořením a rajčaty

Použité suroviny:

1 lžíce olivového oleje, a trochu navíc na pokapání | 2 velké cibule na plátky nakrájené | 1 česnek na
jemno posekaný | 450 g rajčat | 450 g cukety | 1 lžička provensálského koření (směs koření, která rostou
divoce v provence, jako tymián, majoránka, dobromysl, saturejka a levandule, kupujeme připravenou směs) | 2
lžíce nastrouhaného parmazánského sýra | dle chuti: sůl a čerstvě pomletý pepř

Jak recept připravit:

Předehřát troubu na 180°C. Na velké pánvi na mírné teplotě usmažíme cibuli s česnekem asi 20 min do
zlatova. Přendáme do asi 30 cm velké mělké zapékací misky a rozetřeme na dně. Nakrájíme rajčata na 6 mm
plátky (jsou-li rajčata moc velká, plátky rozkrojíme na půl). Nakrájíme cuketu na 1 cm plátky. Klademe na
cibuli v řadách, které zaměňujeme. Naposledy vše posypeme kořením, solí a pepřem a sýrem. Pokapeme olejem a
dáme do trouby na 25 min. Servírujeme horké s masy na rožni atd.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus