Cherry pečená rajčata

Co budete potřebovat?
115 gramů nahrubo nastrouhaného parmazánu (přičemž použijte co nejsilnější struhadlo)
500 gramů cherry rajčátek
2 lžíce extra panenského olivového oleje
7 g najemno nasekaných čerstvých lístků bazalky

Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 200 ̊ C. Plech vyložte papírem na pečení. Na papír nasypte tři lžíce sýra a rozhrňte ho do tvaru plného kruhu o průměru 15 cm. Totéž zopakujte se zbývající sýrem, dokud dosáhnete celkem 4 kruhy. Pečte přibližně 6 minut, dokud okraje nezhnědnou.
2. Na pracovní plochu poklademe dnem vzhůru čtyři malé mělké misky. Postupně na ně pokládejte horké sýrové kolečka z pekáče. Nechte je vyformovat se do tvaru misek a vychladnout.
3. Rajčata položte na pekáč a polijte olivovým olejem. Pečte asi 10 minut, dokud nepopraskají. Přidejte bazalku a promíchejte.
4. Parmazánovými košíčky servírujte na 4 talíře. Do každého vložte stejné množství rajčat a ihned podávejte.

Kolik energie přijmete?
Pokud úzkostlivě dbáte na svou linii, máme pro vás i informace o nutričních hodnotách sýrové pochoutky.

4 porce obsahují: 935 kilojoulů, 12 g bílkovin, 3 g sacharidů, 2 g vlákniny, 19 g tuků (z toho 7 g nasycených), 27 mg cholesterolu a 427 mg sodíku.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus