Z vepřových jater omáčka
Použité suroviny:
Játra vepřová 500 g
Cibule 1 ks
Mléko 1 l
Dle potřeby mouka hladká 1 ks
špetka sůl a špetka pepř 1 ks
Sádlo 2 lžíce
Stroužek česnek 1 ks
Jak recept připravit:
Játra nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixéru dáme játra‚ cibuli a stroužek česneku a vše
rozmixujeme.
Do hrnce dáme lžíci sádla, a když se rozpustí, vlijeme rozmixovanou směs. Mícháme‚ jinak se bude
přichytávat ke dnu. Jakmile je játrová směs orestovaná, přilijeme 500 ml mléka a vaříme‚ aby játra změkla. Po
30 minutách osolíme a opepříme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky. Ještě 15 minut vaříme
za občasného míchání.