Vepřové nebo hovězí ledvinky na cibulce
Vepřové nebo hovězí ledvinky na cibulce
Potřebujeme:
Hovězí Ledvinu nebo (2 - 3 vepřové), ocet, cibule, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Ledvinky rozřežte a vymyjte, odstraňte močové kanálky. Oberte z nich tuk. Do většího hrnce dejte do poloviny vody a asi 2 lžíce octa. Vhoďte ledvinky a přiveďte do pomalého varu. Pokud ledviny zapáchají, tento proces krátkého povaření ještě 1-2 x zopakujte pokaždé v nové vodě. Převařené ledvinky vytáhněte a nakrájejte na plátky. Mezitím si na oleji nebo jiném tuku zpěňte cibulku a přidejte ledvinky. Okořeňte pepřem. Po krátkém orestovaní podlejte vodou nebo vývarem a duste cca 20 - 30 min. Osolte.Podávejte s rýží, nebo také s bramborami a těstovinami.