Vepřová pikantní játra
Použité suroviny:
400 g vepřových jater
2 cibule
50 g sádla
3-4 chilli papričky
dle chuti: sůl a pepř
dle chuti: mletá paprika a majoránka
3 lžíce hladké mouky
Jak recept připravit:
Cibuli oloupeme, nasekáme na kostky a osmahneme ji na rozehřátém sádlem. Játra důkladně omyjeme,
odstraníme blány, nakrájíme na kostičky a za stálého míchání zprudka opečeme ze všech stran v cibulovém
základu. Chilli papričky očistíme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na kousíčky. Játra okořeníme mletou
paprikou, majoránkou a chilli papričkami, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Udušená játra zaprášíme
moukou, za stálého míchání znovu podlijeme, podle chuti teprve v této chvíli osolíme, případně dochutíme 1-2
stroužky česneku. Podáváme s opékanými brambory nebo dušenou rýží.