Vepřová játra s tomatovou marinádou

Použité suroviny:

500 g vepřových jater | 200 g sterilovaného ananasu se šťávou | 150 g rajčatového protlaku | 2 lžíce
oleje | dle chuti: drcený zelený pepř, mletá skořice a sůl

Jak recept připravit:

Játra očistíme, dobře opepříme a opečeme na pánvi v oleji ze všech stran. Potom je i se šťávou dopečeme v
troubě na pekáčku doměkka. Játra vyjmeme, do výpeku přidáme rajčatový protlak a lžíci ananasové šťávy.
Dochutíme solí a skořicí a znovu prohřejeme. Do této marinády znovu vložíme porce jater a necháme odležet do
druhého dne Po odležení krájíme na plátky, zlehka polijeme marinádou, zdobíme plátky ananasu a podáváme s
pečivem jako studený pokrm.