Salát z kuřecích jater

Salát z kuřecích jater

Potřebujeme:
200 g kuřecích jater, 1 avokádo, 2 růžové grepy, 2 druhy salátu (minimálně, nejlépe ledový), olivový olej, stroužek česneku, mletý pepř, sůl,
Citronová zálivka:, citronová šťáva, olivový olej, hořčice, med , pažitka
 
Jak na to:

Citronová zálivka: Všechny suroviny vložte do sklenice na kompoty se šroubovacím uzávěrem a prudce protřepe (jako když barman mixuje nápoj v šejkru). Vzniklou emulzi ochutnejte a podle vlastní chuti osolte.
 
Na velké pánvi na rozehřátém oleji osmažte kuřecí játra (větší kousky rozkrojte napůl, menší můžete nechat v celku). Za stálého míchání přidejte rozmačkaný česnek a míchejte, dokud játra nezhnědnou. Dochuťte solí a pepřem. Kousky jater osušte na papírových ubrouscích. Avokádo oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na servírovací talíř poskládejte listy salátů spolu s kostkami avokáda a dílky grapfruitu. Přidejte kuřecí játra a přelijte citronovou zálivkou. Hned podávejte, nejlépe s chlebem.