Paštika z kuřecí jater
Paštika z kuřecí jater
Potřebujeme:
500 g kuřecích jater, 2 PL oleje, 1 cibuli, 200 g másla, 100 g kyselých okurek, 100 g smetany na šlehání, 1 PL kapary, 1 / 2 ČL mleté červené papriky, 1 / 2 ČL mletého pepře, 1 / 2 ČL mleté kmínu, 1 ČL paštétového koření, sůl, 1 PL želatiny, 100 ml mléka, tuk na vymazání formy
Potřebujeme:
500 g kuřecích jater, 2 PL oleje, 1 cibuli, 200 g másla, 100 g kyselých okurek, 100 g smetany na šlehání, 1 PL kapary, 1 / 2 ČL mleté červené papriky, 1 / 2 ČL mletého pepře, 1 / 2 ČL mleté kmínu, 1 ČL paštétového koření, sůl, 1 PL želatiny, 100 ml mléka, tuk na vymazání formy
Jak na to:
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kuřecí játra, 7 až 10 minut opékáme a necháme vychladnout.
Želatinu zalijeme studeným mlékem, necháme ji nasát, a pak ji rozpustíme ve vodní lázni. Játra a okurky rozemele v masovém mlýnku.
Máslo vyšleháme do pěny, přidáme papriku, pepř, kmín, paštétový pepř, sůl a promícháme. Potom přidáme kapary, rozemletá játra, rozpuštěnou želatinu v mléce, smetanu a promícháme.
Směs nalijeme do připravené formy srnčího hřbetu a dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Hotovou paštika vyklopíme a pokrájíme na plátky.
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kuřecí játra, 7 až 10 minut opékáme a necháme vychladnout.
Želatinu zalijeme studeným mlékem, necháme ji nasát, a pak ji rozpustíme ve vodní lázni. Játra a okurky rozemele v masovém mlýnku.
Máslo vyšleháme do pěny, přidáme papriku, pepř, kmín, paštétový pepř, sůl a promícháme. Potom přidáme kapary, rozemletá játra, rozpuštěnou želatinu v mléce, smetanu a promícháme.
Směs nalijeme do připravené formy srnčího hřbetu a dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky ztuhnout. Hotovou paštika vyklopíme a pokrájíme na plátky.