Kuřecí játra po kardinálsku
Kuřecí játra po kardinálsku
Potřebujeme:
600 g kuřecí jater, 50 g uzené slaniny bez kůže, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, mleté černé koření, 80 g žampionů, 3-4 PL kečupu, 1 dcl červeného vína, 2 PL sekaných mandlí
Potřebujeme:
600 g kuřecí jater, 50 g uzené slaniny bez kůže, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, mleté černé koření, 80 g žampionů, 3-4 PL kečupu, 1 dcl červeného vína, 2 PL sekaných mandlí
Jak na to:
Játra nakrájíme na kostičky. Do nadrobno pokrájené roztopené slaniny dáme najemno pokrájenou cibuli, trochu opražíme, přidáme nakrájená játra, lisovaný česnek, mletý pepř a smažíme do ružova.
Přidáme pokrájené žampiony, kečup, víno a podusíme. Solíme až nakonec.
Talíře posypeme sekanými mandlemi (nejprve je však spaříme, oloupeme, trochu opražíme a nasekáme).
Játra nakrájíme na kostičky. Do nadrobno pokrájené roztopené slaniny dáme najemno pokrájenou cibuli, trochu opražíme, přidáme nakrájená játra, lisovaný česnek, mletý pepř a smažíme do ružova.
Přidáme pokrájené žampiony, kečup, víno a podusíme. Solíme až nakonec.
Talíře posypeme sekanými mandlemi (nejprve je však spaříme, oloupeme, trochu opražíme a nasekáme).