Kuřecí játra na dijonský způsob
Kuřecí játra na dijonský způsob
Potřebujeme:
800 g kuřecí jater, 250 g másla, 200 g cibule, 3 dcl suchého bílého vína, 150 g Dijonské hořčice, sůl, pepř, Petrželová nať, citronová šťáva
Potřebujeme:
800 g kuřecí jater, 250 g másla, 200 g cibule, 3 dcl suchého bílého vína, 150 g Dijonské hořčice, sůl, pepř, Petrželová nať, citronová šťáva
Jak na to:
Část másla rozpustíme ve velké pánvi a opražíme játra ze všech stran. Játra vyjmeme a na pánvičce opražíme cibuli, přidáme víno a obsah pánve přivedeme do varu na prudkém ohni tak, aby se její obsah snížil. Do pánve přidáme zbylé máslo, sůl, hořčici, pepř a cit.šťavu. Do omáčky přidáme zpět játra a petrželku a pomalu zahříváme, omáčka nesmí začít vařit. Podáváme s mladým hráškem nebo baby karotky.
Část másla rozpustíme ve velké pánvi a opražíme játra ze všech stran. Játra vyjmeme a na pánvičce opražíme cibuli, přidáme víno a obsah pánve přivedeme do varu na prudkém ohni tak, aby se její obsah snížil. Do pánve přidáme zbylé máslo, sůl, hořčici, pepř a cit.šťavu. Do omáčky přidáme zpět játra a petrželku a pomalu zahříváme, omáčka nesmí začít vařit. Podáváme s mladým hráškem nebo baby karotky.