Játra s ořechy a pampuchy

Použité suroviny:

500 g krůtích jater
200 ml bílého vína
100 g sekaných vlašských ořechů
100 g zelených oliv
2-3 stroužky česneku
100 g slaniny
1 pórek
dle chuti sladká mletá paprika
dle chuti pálivá mletá paprika
dle chuti koriandr
dle chuti muškátový oříšek
2-3 brambory
1 jablko
3 lžíce strouhanky
1 vejce
dle chuti skořicový cukr
1 lžíce cukru
dle chuti sůl
dle chuti pepř
dle potřeby olej

Jak recept připravit:

Očištěná játra dáme do misky a zalijeme vínem. Přidáme koření a necháme nejméně 1 hodinu marinovat. Na
pánvi orestujeme slaninu a přendáme ji na talíř, orestujeme játra a přidáme je ke slanině. Do výpeku dáme
cukr, olivy, ořechy, koření a podusíme. Zalijeme vínem, vložíme játra i slaninu a vše prohřejeme.
Pampuchy připravíme z nastrouhaných brambor. Přidáme strouhanku, vejce, sůl a vše smícháme. Těsto dáme na
vymazanou pánev a povrch poklademe jablkem pokrájeným na kousky a dobře propečeme. Hotovou placku sypeme
skořicovým cukrem.